Dolazi nova fronta, na Ucki izgledan snijeg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na novu promjenu vremena necemo trebati dugo cekati jer vec u srijedu stiže još jedna hladna fronta uz zahladenje, jaku buru i oborine. Pogoršanje vremena nastupit ce u prvom dijelu dana, a prema relevantnim prognostickim modelima vjerojatnost za izraženije nevrijeme bit ce znacajno manja nego kod prošle fronte.

Ne ocekuju se narocito obilne oborine, na istoku Istre past ce izmedu 20 i 30 mm, u središnjem dijelu oko 20 mm, na zapadu i jugu 5 do 15 mm. Oborine ce na Ucki iznad 1300 metara zapoceti kao kiša ili slaba susnježica, ali sa zahladenjem one ce vrlo brzo prijeci u snijeg.

Vrlo je izgledno da ce se snježna granica pri jacim oborinama nakratko spustiti i ispod 1000 metara nadmorske visine, a na najvišem dijelu ocekuje se i stvaranje snježnog pokrivaca. Zapuhat ce umjerena i jaka, prolazno na udare i olujna bura. Oborine ce u poslijepodnevnim satima prestati, a slabljenje bure ocekuje se u noci na cetvrtak koji ce proteci u znaku suncanog i toplijeg vremena.

Sve do nedjelje zadržat ce se stabilno vrijeme, a tada se zbog prodora vece kolicine vlažnog zraka ocekuje pogoršavanje vremena uz kišu i južne vjetrove, prognozira Petar Radovan na IstraMetu.


Podijeli: Facebook Twiter