Dolaze topliji dani i temperature od oko 25°

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Duži period promjenjivog, svježeg i kišovitog vremena bliži se kraju. Vec od srijede ocekuje se stabiliziranje vremenskih prilika, a najznacajnije spomenuti da ce biti nekoliko izrazito suncanih i toplih dana. Cetvrtak, petak i subota donose pretežno suncano te svakim danom sve toplije vrijeme.

Temperature bi do kraja tjedna trebale doseci ili prijeci 25 stupnjeva. Kao i obicno u ovo doba godine, temperature ce biti nešto više u unutrašnjosti Istre. Naime, more je još uvijek dosta hladno pa su i priobalne temperature nešto niže. Temperatura mora ovih dana iznosi oko 15 stupnjeva, u iducih se desetak dana ocekuje porast za dva do tri stupnja.

Stabilno, suho i dosta toplo vrijeme trebalo bi potrajati i tijekom Praznika rada i u pocetnim danima svibnja. Tako da možemo reci da ce iduci vikend dobro doci za potpuno uživanje u prirodi, bez straha od kiše, s ugodnim temperaturama zraka.

Bit ce to dobar uvod u dolazak ljeta i ljetnih vrucina. Ljeta nam posljednjih godina dolaze sve ranije, s njima nam sve ranije dolaze dugotrajne i neugodne ljetne suše. Sve ukazuje na to da ce se to dogoditi i ove godine. (M. GRABAR, A. ŠTERPIN)


Podijeli: Facebook Twiter