Dolaze k nama kad nemaju kamo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Ližnjan je destinacija u koju turisti dolaze kada više nigdje ne mogu pronaci smještaj, culo se na jucerašnjoj konstituirajucoj sjednici skupštine Turisticke zajednice Opcine Ližnjan na kojoj su izabrana radna tijela i utvrdene smjernice daljnjeg rada.

- Znam da bi svi željeli da ured TZ-a radi svakodnevno, no s budžetom kakvog imamo to je gotovo nemoguce. Samo na placu zaposlenog u uredu otišlo bi više od polovice prihoda, a onda ne bi bilo novaca za prospekte, promocije i sve ono što turisticku promociju može ciniti kvalitetnijom, kazala je dosadašnja direktorica Sonja Mokoric.

Imenovani su i clanovi turistickog vijeca koje u osnovi, kako je rekao nacelnik i predsjednik ližnjanskog TZ-a Srecko Ševerlica, upravlja i vodi zajednicu. Ševerlica te najavio novi zamah u radu TZ-a kako bi se poboljšala turisticka ponuda opcine.

Za predstavnika ližnjanskog TZ-a u skupštini TZ-a Istarske županije izabrana je Sonja Mokoric koja je predstavila financijsko izviješce za prošlu godinu. Kazala je da je tamošnji TZ od clanarina prikupio nešto malo manje od 86 tisuca kuna te 94.800 kuna od boravišnih pristojbi, odnosno da je ukupni budžet zajednice bio 155.700 kuna.

- Obecavam vam krv, znoj i suze, rekao je Ševerlica obracajuci se clanovima vijeca koji do slijedeceg tjedna, kada je zakazana sjednica, medu ostalim imaju zadatak i promisliti i predložiti smjernice o radu turistickog ureda.


Podijeli: Facebook Twiter