Dolaze Frattini, pa Berlusconi, pa Fini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu Tomislav Vidoševic najavio je bogatu diplomatsko-politicku aktivnost izmedu Italije i Hrvatske. Na otvaranju izložbe suvremene hrvatske skulpture u Trstu u cetvrtak Vidoševic je podsjetio da je ova godina zapocela posjetom premijerke Jadranke Kosor Italiji i premijeru Silviju Berlusconiju te da ce se uskoro u Milanu održati drugi hrvatsko-talijanski gospodarski forum.

Nakon toga uslijedit ce posjet talijanskog ministra vanjskih poslova Franca Frattinija Hrvatskoj, koji ce prethoditi službenom posjetu talijanskog premijera Silvija Berlusconija, dok ce u rujnu Zagreb posjetiti predsjednik talijanskog parlamenta Gianfranco Fini.

Uza sve to valja podsjetiti da se intenzivno radi na posjetu delegacije poduzetnika iz regije Friuli-Venezia Giulia Zagrebu, koju ce predvoditi predsjednik te nama susjedne regije Renzo Tondo.

Na otvaranju izložbe gradonacelnik Trsta Roberto Dipiazza izrazio je nadu da ce «zajedno s hrvatskim prijateljima okoncati svoj mandat slavljem zbog konacnog ulaska Hrvatske u punopravno clanstvo Europske unije».


Podijeli: Facebook Twiter