Dolaze Davor Rostuhar, Sanja Baković i drugi pjesnici


U petak se u Butorima pored Grožnjana održava susret Šumskih pjesnika, u organizaciji kulturne udruge Fotopoetika, u suradnji s Općinom Grožnjan, a podržan od Ministarstva kulture. Program počinje u 20 sati. Ovogodišnji susret šesti je po redu, što svjedoči ne samo o upornosti organizatora da nastave s čitanjima u šumi, već i o podršci lokalne zajednice te zainteresiranosti publike koja iz godine u godinu početkom kolovoza posjećuje ponor Butori da bi čula govorenje Šumskih pjesnika, kažu organizatori Maja Klarić i Vedran Blažević.

U Butorima će se tako naći i putnik i pustolov Davor Rostuhar, koji je prošle godine objavio zbirku putopisne poezije iz Butana "U zemlji zmaja". Putopisnu poeziju piše i urednica njegove knjige Maja Klarić. Tu je i Mladen Blažević iz Rijeke koji inače piše povijesne romane, dok Marko Presečki iz Varaždina najčešće nastupa uz pratnju benda. U šumi će svoje pjesme govoriti i Sanja Baković s Brača, Selma Kanazir iz Zadra, Lidija Deduš iz Varaždina, Gaetano Benčić iz Pule, Andreja Denko iz Slovenije te mađarski pjesnik Tibor Weiner Sennyey, dok će čitanje poezije popratiti Vladimir Kuzman na gitari.

Na ovogodišnjoj će se ediciji predstaviti i prva zbirka Šumskih pjesnika, radova autora koji su sudjelovali u prvih pet godina održavanja susreta. Predstavit će je organizatori manifestacije i pjesnici zastupljeni u zbirci. Posjetitelji mogu dobiti dvojezičnu antologiju koju će se po završetku manifestacije moći pronaći u pokretnoj knjižnici u Butorima, u kućici s knjigama koju su Šumski pjesnici postavili lani. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter