Dolazak u Pulu gledam kao priliku za napredak

Staaari rokeri su najavili vikend motorističkog druženja i žestoke glazbe (K. FLEGAR)
Staaari rokeri su najavili vikend motorističkog druženja i žestoke glazbe (K. FLEGAR)

Nakon što je njegov dolazak u Istru 1961 postao izvjestan, jedan je kolega u poruci priložio video-sažetak nastupa Reagyja Ofosua, te se u nevjerici zapitao – ''kako to da ovakav igrač dolazi u Pulu?''. Uostalom, dovoljno intrigira sama činjenica da dotični na ''Drosinu'' stiže s travnjaka nizozemske Eredivisie.

- Priča je jednostavna; menadžer me pitao bih li došao u Pulu, doputovao sam na razgovor s trenerom, pogledao utakmicu s Rijekom i osjećaj je bio dobar, odlučio sam ostati - odgovara Ofosu osobno, nakon što je u međuvremenu potpisao ugovor s Puljanima do lipnja 2019. i pridružio se treninzima ''zeleno-žutih''

- Naravno da sam se informirao o HNL-u, kod hajdukovca Fomitschowa s kojim sam lani igrao u Nijmegenu, te bivšeg igrača Slavena, Petra Filipovića, koji je sada u Beču. Rekli su mi da je hrvatska liga dobra platforma za napredak. Uostalom, svi smo svjedoci sjajnih rezultata vaših klubova u Europi. Smatram da bi i za mene Istra 1961 mogla biti dobra prilika – nastavlja na vrlo dobrom engleskom, pružajući dojam ugodnog sugovornika.

Što se igračkih kvaliteta tiče, njih tek treba odvagnuti. Iako, spomenuti sažetak s popularnog You Tubea često je sredstvo upoznavanja igrača, koje nerijetko zna i zavarati, ali u pulskom su ih klubu pogledali nekoliko kako bi ocijenili Ofosua. Svaki otkriva hitrog igrača, ofenzivca prodornog s krila, opasnog u igri ''jedan na jedan''…

- Brz i motoričan, dobar u driblingu, ne toliko u igri glavom. Dobar sam s obje noge, na oba krila, premda preferiram lijevu stranu.

Trener Darko Raić Sudar nedavno je spominjao problem fizičke spremnosti tek pristiglih igrača. Kako Ofosu stoji po tom pitanju?

- Počeo sam pripreme u Nijmegenu prije četiri i pol tjedna, a zatim uzeo privatnog trenera, pa se čak i preko jednog prijatelja iz Engleske pridružio njegovom klubu, samo kako bih ostao u formi. No, čujem da se ovdje vrlo rano krenulo s treninzima, već sredinom lipnja, pa će mi sigurno trebati vremena da dostignem suigrače. Zato odrađujem i dodatni program, a iako nisam ''na 100 posto'', osjećam se spremnim za igru. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter