Dolari na vratima pulskog kluba

Michael Glover i Boris Miletić (M. ANGELINI)
Michael Glover i Boris Miletić (M. ANGELINI)

Ne jednu, već dvije pobjede upisala je proteklog vikenda Istra 1961. Jednu vrlo značajnu na travnjaku protiv Zagreba i jednu, dugoročno još značajniju, "na katu". I dok su pulski igrači, navijači i trener Pamić sa suradnicima slavili subotnji 2:1 uspjeh, razvijala se živa aktivnost između pulskog kluba i američkih poduzetnika koje zastupa odvjetnik Michael Glover i koji su dosad figurirali kao mogući novi vlasnici pulskog prvoligaša.

Kao epilog tih novih razgovora uslijedio je dogovor da Amerikanci unaprijed uplate dio novaca pulskom klubu čime se ovaj do kraja ove sezone više ne bi doveo u poziciju da duguje igračima i dobavljačima. Tim je potezom samo potvrđeno da bi već na ljeto Istra 1961 trebala dobiti novog većinskog vlasnika. Umjesto aktualnog predsjednika Mihaila Ščeglova, većinski paket dionica imali bi američki investitori. O ovom značajnom koraku Istre 1961 više je rekao direktor Neven Šprajcer, počevši od novaca za ove dvije plaće koje su igrači dobili. Taj novac, ipak, nije stigao s američke adrese.

- Novac kojim smo našim igračima isplatili dvije zaostale plaće nam nisu dali Amerikanci nego predsjednik Ščeglov. Novac od američkih investitora je dogovoren, ali još nije stigao - rekao je direktor pulskog kluba, pojasnivši potom cijelu ovu novu priču oko američke pozajmice.

- Dogovoreno je da će Amerikanci klubu uplatiti odmah dio novca u vidu pozajmice na bazi predugovora za kupnju većinskog paketa dionica. Sami uvjeti kupovine većinskog paketa dionica između aktualnog predsjednika Ščeglova i Amerikanaca su dogovoreni i očekujemo da bi do 15. lipnja sve bilo i finalizirano, čime bi investitori koje zastupa odvjetnik Glover tada i postali većinski vlasnici kluba. Da su američki investitori živo zainteresirani za pulski klub znalo se odavno, no nakon što je došlo do svojevrsnog "hlađenja" u pregovorima, odjednom je sve živnulo. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter