Dokumentarna fikcija u modnoj fotografiji

Radionica modne fotografije namijenjena je studentima
Radionica modne fotografije namijenjena je studentima

Radionica modne fotografije "Dokumentarna fikcija u modnoj fotografiji" održat će se danas u 11 sati na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Radionica je i povod izložbi modne fotografije pulske umjetnice SofijeSilvije, koja će biti otvorena u TTF galeriji u 12 sati.

SofijaSilvia (Silvia Potočki) diplomirala je umjetničku fotografiju na FAMU u Pragu i magistrirala umjetnost na Central Saint Martins Scchool of Art and Design u Londonu. Izlaže od 1998. godine, višestruko je nagrađivana, a njezini se radovi nalaze u nekoliko privatnih zbirki. U Puli vodi galeriju Singular, po mnogo čemu jedinstvenu koja u svom izlogu predstavlja po jedan umjetnički rad, suvremenih autora koji u Pulu dolaze iz cijelog svijeta.

Radionicu "Dokumentarna fikcija u modnoj fotografiji" za studente TTF-a kao i dramske akademije, studija dizajna i arhitekture organizira TTF galerija Sveučilišta u Zagrebu/TTF-a, ULUPUH Zagreb i Singular iz Pule. Radionica, koju će voditi fotografkinja SofijaSilvia u suradnji s modnom dizajnericom Marijom Kulušić, sastoji se od predavanja i praktičnog rada.

Naime, SofijaSilvia će predstaviti svoj pristup modnoj fotografiji te portretnoj fotografiji na temu odnosa dokumenta i fikcije, kao i prezentirati proces suradnje fotografa i dizajnera u ostvarivanju fotografija za modnu kolekciju (stvaranje priče: odabir autentičnih lokacija, uvođenje dizajna u autentični prostor i komponiranje slike, suradnja dizajnera i fotografa). (B. Ć. J.)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter