Dokumentarac o Nicku Caveu premijerno u Motovunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dokumentarni film "20.000 dana na zemlji", koji prati intrigantnog australskog muzičara Nicka Cavea, njegovu glazbenu karijeru, umjetničke interese i osobni život unutar 24 sata, bit će premijerno prikazan u Hrvatskoj na Motovun Film Festivalu koji se održava od 26. do 30. srpnja, priopćeno je danas iz Motovun film festivala.

Film je dobitnik prestižne nagrade 31. Sundance Film Festivala, a Iain Forsyth i Jane Pollard, redatelji dokumentarca o legendarnom australskom glazbeniku, osvojili su redateljsku nagradu u kategoriji "World Cinema Documentary", dok je Jonathan Amos primio nagradu "Editing Award" u istoj kategoriji za film.

Kako se navodi u priopćenju MFF-a, radnja filma počinje na 20.000 dan Caveova života i od tada "pratimo 24 sata njegovog dvadesttisućitog dana". Drama i realnost kombinirani su u jednom danu ovog glazbenika, svjetske kulturne ikone Nicka Cavea.

Inače, osim bogatog filmskog programa Motovun Film Festival ove godine priprema i bogat glazbeni program. Pips, Chips & Videoclips, Kultur Shock i Damir Avdić samo su neka od kultnih glazbenih imena koja će nastupiti u sklopu ovog festivala. Svi koncerti na 17. Motovun Film Festivalu su besplatni za posjetitelje. (Hina)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter