Dokumentarac o Ani Magaš

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ana Magaš, koja je zbog ubojstva supruga Lucijana u samoobrani osudena na osam godina zatvora, a koju je nakon tri godine predsjednik Stjepan Mesic pomilovao, "zvijezda" je dokumentarnog filma simbolicnog naziva "Kainov znak" koji ce premijerno biti prikazan na ovogodišnjem Medunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Zagrebu - ZagrebDoxu.

Kao što je snimanje filma bilo stroga tajna, tako se zapravo i o filmu nije moglo ništa detaljnije saznati na izricit zahtjev redateljica, a rijec je o Ljiljani Šišmanovic, renomiranoj zagrebackoj dokumentaristici koja je inace zaposlena na HRT-u i Tihani Kopsi.

Film je snimljen u Zadru i prati Anu Magaš od dana njezinog izlaska iz zatvora do njezinog pokušaja reintegracije u društvo i svakodnevni život. Film ce nedvojbeno privuci pozornost hrvatske javnosti kao što ju je svojevremeno plijenila baš svaka, i najmanja, vijest o Ani Magaš.

To je "prica o njezinom integriranju u društvo nakon godina provedenih u zatvoru, predrasudama, opraštanju, ljudskim pravima i njihovom kršenju", sažetak je sinopsisa filma.


Podijeli: Facebook Twiter