Dokumentarac "Amy" u kinima na ljeto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dokumentarac "Amy" o prerano preminuloj engleskoj glazbenoj zvijezdi Amy Winehouse u britanska kina dolazi ovog ljeta. Dugometražni dokumentarac čiju režiju potpisuje BAFTA-om nagrađeni Asif Kapadia, u kinima na Otoku početi će se prikazivati 3. srpnja, objavio je distributer Altitude Film.

Obožavatelji pokojne pjevačice u filmu će moći čuti njezine do sada neobjavljene pjesme i šesterostruku dobitnicu Grammyja doživjeti "kroz njezine riječi".

- Prije otprilike dvije godine odlučili smo snimiti film o njoj, o njezinoj karijeri i životu. To je vrlo kompliciran i nježan film. Bavi se mnogim temama koje uključuju njezinu obitelj i medije, slavu, ovisnost, no najvažnije od svega, uspijeva prenijeti njezinu bit i prikazati tu predivnu osobu i pravog glazbenog genija, govoreći o filmu rekao je izvršni direktor Amyne nekadašnje izdavačke kuće Universal Music David Joseph.

Jedna od najvećih britanskih glazbenih zvijezda u zadnjih deset godina, talentirana pjevačica Amy Winehouse preminula je od posljedica trovanja alkoholom u srpnju 2011. godine, u dobi od 27 godina. Iste je godine posthumno objavljena kompilacija njezinih pjesama "Lioness: Hidden Treasures". (I. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter