Dokument s puta dugog 24 tisuce kilometara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vedute, boje, konture i sjene krajeva Južne Amerike fragmenti su fotografija, dokumenata atmosfera, koje je fotograf Renco Kosinožic u petak prenio mnoštvu znatiželjnih posjetitelja u prostorima galerije na Kapitolinskom trgu (ex Milotic). Rijec je o detaljima s putovanja koje je prije dvije godine proveo sa Željkom Buricem, ciju jednu fotografiju takoder možemo vidjeti, u državama dalekog kontinenta, a izuzev dokumentaristicke vrijednosti kojom uvjerljivo donosi prikaze krajolika, ulica i ljudi, one zrace osobitom estetikom impresivnih fotografskih poteza. Izložba nosi naziv "24.000 km South America".





"Ovo su radovi koji su nastajali tijekom dva i pol mjesecnog kretanja motorima zemljama Južne Amerike, a za to vrijeme Kosinožic i Buric prešli su 25 tisuca kilometara", rekao je prilikom otvorenja izložbe Hassan Abdelghani, organizator postava.


Zahvalio je suradnicima koji su pomogli realizaciju izložbe: Muzeju suvremene umjetnosti Istre i Marku Grpcu Knapicu koji je promatranju fotografija dodao glazbeni okvir zvukova bliskih temi.

"Nadam se da ce se ovakve izložbe i dalje nastaviti u galeriji na Kapitolinskom trgu i da ce Grad Pula imati razumijevanja za potrebu i vrijednost pokretanja gradske galerije fotografije u ovom izložbenom prostoru", zakljucio je Abdelghani.

Izložba je otvorena do 1. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter