Đoković, Azarenka i Li u finalu Australian Opena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U finalu turnira tenisačica na prvom ovogodišnjem grand slamu, Australian Openu u Melbourneu igrat će prva nositeljica i braniteljica naslova Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Kineskinja Na Li.

Azarenka je u polufinalu svladala najveće iznenađenje turnira, Amerikanku Sloane Stephens sa 6:1, 6:4, dok je Li nadigrala drugu igračicu svijeta, Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6:2, 6:2.

Nakon što je lakoćom dobila prvi set sa 6:1, Azarenka je u drugom povela sa 5:3 i servirala za meč. No, nakon što je Azarenka propustila pet meč-lopti, Stephens je uspjela napraviti "break" za 5:4. U tom trenutku Azarenka je zatražila medicinsku pomoć zbog ozljede rebara, pa se dvoboj nastavio nakon duže pauze na što Stephens nije najbolje reagirala, te je izgubila servis, a time i susret.

Ulaskom u finale, Azarenka će imati dva dana za zaliječenje ozljeda koljena, gležnja i rebara koje ju muče.

Li je do svog drugog finala u Melbourneu stigla impresivnom igrom protiv Šarapove koja je u prvih pet susreta na turniru izgubila samo devet gemova.

"Prije dvije godine sam stigla do svog prvog finala na grand slamu i nisam znala što bih trebala raditi. No, sada sam iskusnija i mislim da ću odigrati bolje", rekla je 30-godišnja Li, koja je nakon poraza u finalu Australian Opena 2011. osvojila Roland Garros.

Novak Đoković prvi je pak finalist Australian Opena. U polufinalu je za samo sat i pol vremena, uvjerljivo, s 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 6:1) pobijedio Španjolca Davida Ferrera.

Đoković je tako stigao na samo pobjedu od trećeg uzastopnog naslova u Melbourneu, a četvrtog ukupno. U Australiji je već slavio 2008., 2011. i 2012. godine. U nedjeljnom finalu Đoković će igrati protiv pobjednika susreta između drugog i trećeg igrača svijeta, Švicarca Rogera Federera i Britanca Andyja Murraya koji će svoj polufinalni dvoboj odigrati u petak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter