Dokinuti jednostranačje u Rovinju

Program su predstavili Tomislav Sošić, Eda Kalčić, Petar Radetić i Siniša Mišović (A. POKRAJAC)
Program su predstavili Tomislav Sošić, Eda Kalčić, Petar Radetić i Siniša Mišović (A. POKRAJAC)

Koaliciji SDP-a, HSLS-a i HSU-a pridružio se i HNS, rekao je na konferenciji za novinare kandidat za gradonačelnika Rovinja i nositelj koalicijske liste za Gradsko vijeće Petar Radetić. U programu koju je predstavio središnje mjesto je dano gospodarstvu pa koalicija planira poticati razvoj Rovinja kao jedne od najatraktivnijih destinacija na Mediteranu, stimulirati poljoprivredu i ribarstvo, konačno staviti u funkciju gospodarsku zonu te osloboditi nove obrtnike i poduzetnike plaćanja komunalnih doprinosa i naknada.

Kad je riječ o komunalnoj infrastrukturi koalicija planira dovršenje kanalizacije, uključivši i one u Rovinjskom Selu, njegovo povezivanje s Rovinjom biciklističkom stazom i gradnju zaobilaznice koja će spojiti sjeverni i južni dio grada. Prioritet im je i rekonstrukcija pročistača otpadnih voda, time i zaštita mora i podmorja, te povećanje obima selektivnog prikupljanja otpada.

U socijalnom dijelu programa najavljeno je povećanje jednokratnih pomoći za novorođenčad, osiguranje uvjeta za dnevni boravak i povećanje kapaciteta doma za starije i nemoćne. U kulturi planiraju cijelu zgradu kazališta namijeniti kulturnim sadržajima te povećati njihov program i izvan turističke sezone.

Posebno se zauzimaju za davanje više prigoda mladima, ne samo u svijetu rada, već i otvaranjem njihovog kluba. Uz transparentno financiranje sportskih programa koalicija planira osnivanje sportskog vrtića i osiguravanje bavljenja sportom za osobe s posebnim potrebama. Kad je riječ o gradskoj upravi naglasak im je na stručnosti i odgovornosti, biranju pročelnika javnim natječajima, konačnom izboru mjesnih odbora te transparentnom planiranju i kontroli javnih investicija.

- Zajedničkim nastupom namjeravamo dokinuti dugogodišnje jednostranačje u Rovinju, koje nam ostavlja u nasljeđe rekordnih tisuću nazaposlenih, iseljenje tvornica i time stalno smanjivanje proračunskih prihoda, zaključio je Radetić. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter