Dokazi protiv Pistoriusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnoafrička policija pronašla je krvavu palicu za kriket u domu paraolimpijca Oscara Piostoriusa, koji je osumnjičen za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, izvještavaju lokalni mediji

Pistorius je, podsjetimo, u petak optužen za ubojstvo s predumišljajem nakon što je dan ranije s četiri metka usmrtio nesretnu 30-godišnju manekenku. Iako se prvotno provlačila teorija da je pucao jer je djevojku zamijenio za provalnika, najprije su ga demantirali svjedoci koji su prije hitaca čuli ženski vrisak, a sada mu je obranu dodatno otežala i pronađena krvava palica.

Izvor iz policije rekao je dnevniku City Pressu da je lubanja ubijene djevojke bila smrskana, a na palici je pronađena velika količina krvi. Istražitelji, međutim, još uvijek pokušavaju otkriti je li palica korištena za napad na Steenkamp ili ju je ona upotrijebila za samoobranu.

"Sumnjamo da je prvim hicem u spavaćoj sobi Steenkamp pogođena u kuk. Nakon toga je pobjegla u kupaonicu, a osumnjičenik je kroz vrata opalio još tri hica," otkrio je policijski izvor za City Press.

Pistorius, atletičar s amputirane obje potkoljenice, koji je lani na Olimpijskim igrama u Londonu nastupio u konkurenciji tjelesno zdravih sportaša, nalazi se u pritvoru. U utorak će biti odlučeno hoće li biti pušten uz jamčevinu, odnosno hoće li se moći braniti sa slobode. Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi dobiti doživotnu zatvorsku kaznu. (Tportal.hr)

 


Podijeli: Facebook Twiter