Dokaz da se i s najmanjim proračunom Labinštine može učiniti mnogo

Zadnja sjednica Vijeća u Nedešćini
Zadnja sjednica Vijeća u Nedešćini

- Prije četiri godine kad sam zajedno s vama preuzimao vođenje ove općine, stanje je bilo sasvim drugačije, od ovoga koje danas ostavljamo iza sebe. Dugovanja su iznosila više od šest milijuna kuna, a osim toga bilo je i ostalih, za koje su neki mislili, nerješivih problema. Danas mogu s ponosom konstatirati da su dugovi vraćeni, stanje općinskih financija je stabilizirano, problemi riješeni. Ostvarilo se to zahvaljujući svima vama, koji ste u posljednje četiri godine, zajedno sa mnom činili ovo vijeće, rekao je na posljednjoj održanoj sjednici Vijeća u sadašnjem sazivu, kod podnošenja svog izvješća, načelnik Gianvlado Klarić.

Novi dječji vrtić u naselju Vrećari

U izvješću je napomenuo kako je Općina jedna od rijetkih, koja svim osnovnoškolcima financira kupnju školskih udžbenika, plaća prijevoz, svi dobivaju školske stipendije, ulaže se u turizam, te se stoga i osnovala turistička zajednica, jer na području općine ima više od dvjesto iznajmljivača kapaciteta 1.107 kreveta, što je u kratkom razdoblju najveći napredak od svih istarskih općina, napomenuo je Klarić. 

- Rad općinske uprave i Vijeća, dokaz je da se i s najmanjim proračunom od svih Općina Labinštine, može učiniti mnogo. Općina smo koja redovito financira i sve druge djelatnosti od socijale, sporta pa do kulture, i zato pohvaljujem rad ovog vijeća- rekao je Klarić. Spomenuo je i gotovu projektnu i ostalu dokumentaciju, te rekao da se za par dana raspisuje natječaj za ponuđača radova na novom dječjem vrtiću u naselju Vrećari, te kako nakon toga gradnja može početi.

Nezavisni vijećnik s liste Srećka Mohorovića i nekadašnji zamjenik načelnika Aldo Miletić, složio se djelomično s Klarićem, te i sam pohvalio rad načelnika i vijeća, no rekao je kako stanje prije četiri godine nije bilo baš tako loše kako Klarić govori, a ako se želi biti negativan, onda se i sad može reći da Općina ostavlja budućem vijeću i načelniku, minus od sedam milijuna kuna, koliko iznosi podignut kredit za izgradnju vrtića. (Napisao i snimio Adriano ŠĆULAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter