Dok se ne uigramo, takvi nam protivnici odgovaraju

NAJKONSTANTNIJI "ZELENO-ŽUTI" - Milan Đurić i u Zagrebu je odigrao odličnu utakmicu (R. GORŠIĆ/CROPIX)
NAJKONSTANTNIJI "ZELENO-ŽUTI" - Milan Đurić i u Zagrebu je odigrao odličnu utakmicu (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 u sezonu su krenuli utakmicama u kojima ničega nije nedostajalo, a ponajmanje pogodaka. Domaćih 3:1 nad Slavenom, pa "potop" na gostovanju kod Lokomotive (1:6) i onda preobražaj na "Drosini" protiv Hajduka (4:1). No, nakon tri kola u kojima "iks" nije bio niti blizu, uslijedile su tri podjele bodova. Krenulo je s "nesretnim" remijem u Osijeku, kad su "zeleno-žuti" u šestoj minuti sudačke nadoknade ostali bez punog plijena, nastavilo se bezidejnom domaćom predstavom protiv Intera tijekom koje bi se mreža teško zatresla i da je utakmica trajala 180 minuta, nakon čega je treći uzastopni remi upisan u Kranjčevićevoj.

Prema razvoju događaja u prvom poluvremenu činilo se da su Puljani na najboljem putu da svladaju "fenjeraša", no jedna greška početkom nastavka bila je dovoljna da Zagreb povede. Šok od primljenog pogotka brzo je prevladan i Nikola Žižić je svojim prvijencem donio bod koji je, zajedno sa suigračima, spretno i sretno uspio sačuvati u turbulentnoj završnici susreta kad je vidno umorne "zeleno-žute" domaćin stisnuo na njihovu polovicu terena, no nije uspio još jednom pronaći put do mreže koju je odlično čuvao iskusni Vanja Iveša.

- Ne mogu biti zadovoljan rezultatom, jer smo u Zagreb krenuli po tri boda, ali u odnosu na cjelokupna zbivanja na terenu i činjenicu da smo nakon jako dobrog prvog poluvremena poslije jedne individualne pogreške Heistera ušli u rezultatski minus, moram na kraju itekako biti zadovoljan bodom - rekao je nakon prospavane noći Igor Pamić, trener Istre 1961. - U prvom dijelu bili smo stabilni, organizirani i opasni, dok smo protivnika ostavili bezopasnog i na odmoru sam igračima rekao da u nastavku susreta moramo tražiti tri boda, jer smo spremni na to, no onda nam se dogodio taj kiks koji je poremetio neke stvari u našoj igri. Morali smo loviti rezultat i brzo smo ga ulovili, sva sreća, nismo se raspali, ali smo potom zadnjih 15 minuta pali u igri, kasnili u reakcijama i dobili puno žutih kartona. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter