Dok se ne dogovori cijeli paket, zastupnici Mosta neće dati potpise Plenkoviću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastupnici Mosta neće dati potpise kako bi podržali Andreja Plenkovića za mandatara dok god se ne dogovori cijeli paket suradnje u budućoj Vladi Mosta i HDZ-a, kazao je to danas prije odlaska na sastanak s predstavnicima HDZ-a ispred prostorija Mosta njegov predsjednik Božo Petrov.

Petrov je kazao da to znači da se mora dogovoriti način na koji će se provesti jamstva koja traži Most, način na koji će bit ustrojena Vlada, kao i najvažnije stvari iz njezinog programa.

Usto ponovio je da se prvo treba konstituirati Sabor, u njemu usvojiti zakone koji omogućavaju provođenje Mostovih jamstava, te da tek nakon toga može biti formrana Vlada.

Na dodatno pitanje hoće li mostovci dati potpis Plenkoviću prije usvajanja tih jamstava u parlamentu ili tek nakon što ona budu potvrđena, Petrov je odgovorio da potpisa nema dok dvije stranke ne postignu dogovor oko cijelog paketa.

Inače, u Mostu se neslužbeno može čuti da se priča oko skupljanja potpisa za Plenkovića prije konzultacija kod predsjednice pojavila kao svojevrsni HDZ-ov pritisak na Most da se dogovor postigne što prije, ali poručuju da oni neće na njega pristati bez ispunjenja njihovih uvjeta, a da HDZ ako misli da ima saborsku većinu može pokušati formirati Vladu i bez Mosta. (Jagoda MARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter