Dok Grad ne sanira oštećenja neće plaćati grobnu naknadu

Eduard Radeka uz oštećeno grobno mjesto (D. M.)
Eduard Radeka uz oštećeno grobno mjesto (D. M.)

Eduard Radeka iz Galižane upozorio nas je na problem oštećenih grobnih mjesta u Galižani te da u Gradu Vodnjanu ne poduzimaju ništa da to riješe. Naglasio nam je kako je nadležnoj službi u Gradu u dva navrata, još lani, poslao dopise i upoznao ih s problemom stoljetnih čempresa koji svojim rastom i širenjem korijenja razbijaju grobno mjesto obitelji njegove pokojne žene, djevojačkog prezimena Capolicchio. Zaključio je kako stabla sve više uništavaju grobna mjesta, a Grad Vodnjan pritom ništa ne rješava već mu uredno šalje uplatnice.

Na naš upit gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović odgovorio je da Grad Vodnjan, odnosno komunalno društvo Contrada koje upravlja gradskim grobljima, razmatra tehničke mogućnosti kako bi se navedeni problem grobnih mjesta riješio bez uklanjanja stabla.

- Kako smo već pokrenuli sve potrebne radnje, vjerujemo da ćemo u što skorije vrijeme iznaći zadovoljavajuće rješenje, bez financijskog opterećenja oštećene obitelji, kaže Vitasović iz čijeg se odgovora dade zaključiti da će Grad Vodnjan sanirati oštećena grobna mjesta. Dok to i ne sprovedu u djelo Radeka kaže da neće plaćati naknadu za održavanje grobnih mjesta. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter