Dojmljiva "Saloma" na Zlatnom lavu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi put u Hrvatskoj, u ponedjeljak je na 11. medunarodnom festivalu komornog teatra "Zlatni lav" u Umagu gostovao ansambl Kraljevskog pozorišta Zetski dom iz crnogorskog Cetinja i to s potresnom, dojmljivom i žestokom predstavom "Saloma" slovenskog redatelja Eduarda Milera, koja se pokazala pravom kazališnom atrakcijom.

Publika ih je docekala s oduševljenjem i ispratila ovacijama, a mnogi su nakon završetka komentirali da im je to najbolja predstava koju su na festivalu vidjeli. Ocijenili su je visokom ocjenom 4,62 - cime se svrstala na drugo mjesto, odmah iza Edwarda Cluga, koji je otvorio Zlatni lav svojim autorskim projektom, baletom "Watching others".

"Saloma" je izvedena prema tekstu Oscara Wildea, ciju je adaptaciju i dramaturšku obradu potpisala Žanina Mircevska. Izvrsnu glumacku ekipu cine, medu ostalima, poznata crnogorska glumica Nada Vukcevic kao Saloma, Srdan Grahovac kao Salomin stric i kralj Judeje Herod, Gorana Markovic je njena majka Herodijada, Branimir Popovic je prorok Ivan Krstitelj. Koreografiju je potpisala Tamara Vujoševic Mandic, kostimografiju Leo Kulaš, dok je glazbu izabrao Miler.


Podijeli: Facebook Twiter