Dojava o bombi u zagrebačkoj katedrali - lažna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pregledom zagrebačke katedrale policija je utvrdila da je današnja dojava o eksplozivnoj napravi bila lažna. Nastavlja se istraga o tome tko je poslao prijeteću poruku.

Naime, nešto prije podneva policija je dobila dojavu da je u zagrebačkoj katedrali postavljena eksplozivna naprava pa je onamo odmah upućen protueksplozivni odjel.

Tjednik Glas koncila objavio je na svojim web-stranicama da je danas u 10.41 sat u njihovu redakciju stigao prijeteći e-mail s adrese [email protected] u kojem se navodi da je zbog propovijedi zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u Mariji Bistrici postavljena bomba u zagrebačkoj katedrali.

Udruga David priopćila je da nema ništa s provokacijom o podmetanju bombe u katedrali ni s e-mailom koji je upućen Glasu koncila.

"Naš mail glasi: [email protected] i koliko nam je poznato nije kompatibilan mailu s kojega je poslana prijetnja. Mislimo da policija vrlo brzo može ući u trag pravom pošiljatelju. Stvarna nakana pošiljatelja je naštetiti našoj Udruzi. Do sada smo dobivali razne prijetnje katolika koji ne mogu prihvatiti naš rad. Zalažemo se da sve vjerske institucije poštuju Ustav i zakone Republike Hrvatske i to na civiliziran način, bez mržnje", priopćeno je iz ove udruge. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter