Dojava o bombi u RIZ-u lažna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anonimna dojava o bombi u tvrtki RIZ Odašiljači bila je lažna, utvrdila je policija koja je pretražila zgradu tvornice u Božidarevićevoj ulici.

Telefonsku dojavu o postavljenoj bombi zaprimila je oko 9 sati radnica na centrali tvornice, nakon čega je pozvana policija, a zaposlenici su evakuirani. 

Protueksplozijskim pregledom nije pronađena nikakva eksplozivna naprava.

Iz redova sindikata nekim medijima su poručili da je na snazi psihološki rat kojemu je nakon izbora novih članova uprave, te povratka svih radnika u pogone, jedini cilj - destabilizacija tvornice.

U našim redovima postoje svojevrsni neprijatelji kojima je cilj da ne krenu poslovni planovi, da nova uprava koja je izabrana ne uspije, a vraćeni radnici na posao koji su bili suspendirani ne ostanu u tvornici, ocijenila je sindikalna povjerenica RIZ Odašiljača Marina Glokević.

Inače, 200-tinjak radnika i nova Uprava RIZ-a na čelu s predsjednikom Željkom Marićem jučer su, nakon višesatnog prosvjeda ispred tvornice ušli u krug tvornice te najavili da će RIZ Odašiljači nastaviti s radom.

Istodobno, je tvornicu napustila stara uprava na čelu s predsjednikom Kamilom Vranom, koju je 21. rujna imenovao Nadzorni odbor (NO) u ime države kao većinskog vlasnika tvrtke. No, tek mjesec dana kasnije, na sjednici održanoj 25. listopada, NO na čelu s predsjednicom Vesnom Čizmar opozvao je tu Upravu i imenovao novu tročlanu Upravu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter