Dojava o bombi u centru Londona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska policija u ponedjeljak je izvijestila da je primila upozorenje da je u središtu Londona podmetnuta bomba, dan prije povijesnog posjeta britanske kraljice Elizabete Irskoj.

Prema medijskim izvješcima kodirano upozorenje stiglo je od republikanaca disidenata koji se protive sjevernoirskom mirovnom procesu. Prijetnja se pojavila uoci prvog posjeta jednog britanskog monarha Irskoj u gotovo stotinu godina i tjedan dana prije državnog posjeta Londonu americkog predsjednika Baracka Obame.

"Danas smo primili upozorenje da je u središtu Londona podmetnuta bomba, no bez informacija gdje", stoji u priopcenju londonske policije, koja je stanovnicima glavnoga britanskog grada savjetovala da putuju na odredišta kao i obicno, no da budu oprezni.

Policija je ranije izvijestila da je iz sigurnosnih razloga zatvoren Mall, široka avenija koja vodi prema kraljicinoj rezidenciji, Buckinghamskoj palaci, no odbilli su otkriti zbog cega.

Militantne grupe koje se protive britanskoj kontroli nad Sjevernom Irskom, predstavljaju najvecu opasnost tijekom cetverodnevnog kraljicina posjeta Irskoj, koji ce se realizirati uz iznimne mjere sigurnosti.


Podijeli: Facebook Twiter