Doigravanje: Porečanke dvokorakom u 1 finale

Povukla - Sanja Čizmić, Poreč (J. PREKALJ/arhiva)
Povukla - Sanja Čizmić, Poreč (J. PREKALJ/arhiva)

Pobjedom i u drugom susretu nad Kaštelom DC odbojkašice Poreča plasirale su se u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske. Sada imaju devet dana za punjenje baterija nakon čega će, po svemu sudeći, ponovno u istu dvoranu koju su danas pobjedonosno napustile.

Nakon porečke utakmice, ova u Kaštel Starom izgledala je puno bolje, od samog početka Porečanke su pokazale da se ne namjeravaju previše zadržavati. Tri su seta gospodarile parketom i riješile pitanje pobjednica za 65 odličnih minuta.

Pored pobjede, trenera Miodraga Stojakovića može radovati činjenica da je igra imala glavu i rep, a ovoga se puta najviše istakla Sanja Čizmić, koja je svoju zapaženu rolu okrunila s 24 poena i na najbolji se način zahvalila treneru na povjerenju.

Koliko je i igra ostalih ovoga puta protiv Kaštelanki bila na višem nivou govori i podatak da su u cijelom susretu imale samo četiri loša prijema, a od njega sve počinje.

Samo je dio prvog seta potrošen na zagrijavanje, a onda je sve krenulo na porečki mlin. S pola gasa za 22 minute zaključena je prva dionica. Minutu više trajao je drugi, u kojem su Kaštelanke nešto pokušale i držale se do 8:8, a onda su krenule porečke odbojkašice. Kod 14:12 u njihovu korist, još je jedan poen pridodala Čizmić. Na njenom je servisu kasnije napravljena i serija te je zamirisao i ovaj set (16:21).

Probale su u par navrata kuhanjem zaključiti Porečanke set, ali nije išlo sve dok nisu Žužić i Brletić pokazale kako se to radi i zakucale loptu u protivničku polovicu za 2:0.

Treći je pak set bio preslika prva dva, u kojem je ples porečkih odbojkašica okončan najbrže danas, za svega dvadeset minuta.

Izbjegle su tako porečke odbojkašice treći susret koji bi se igrao da sinoć nije išlo. Time su uhvatile devetodnevni nasušno potreban odmor nakon izuzetno napučenog četveromjesečnog rasporeda igranja. Čekaju sad rasplet u drugom četvrtfinalnom paru između Marine Kaštela i Vukovara.

Kaštelanke imaju prednost pa već porečki strateg i njegove igračice mogu početi razmišljati kako preko njih ugledati finale.

Druga četvrtfinalna utakmica doigravanja za prvaka odbojkašica: Kaštela DC - Poreč 0:3 (20:25, 18:25, 21:25). Gradska dvorana. Gledatelja 100. Suci: Juravić (Zadar) i Ivković (Split).

KAŠTELA DC: Jurić, Stanković, Barić, Kukić, Roso, Bazina, Čagalj, Bilić, Matas, Bakota.

POREČ: Ćosić, Pahović, Zahirović, Rupčić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Sain, Sučić, Žužić, Čizmić. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter