Doigravanje odbojkašica: Poreč - Mladost 3:0

Marcella Šaini (10), Poreč (M. MIJOŠEK)
Marcella Šaini (10), Poreč (M. MIJOŠEK)

Porečke odbojkašice napravile su prvi korak k željenom polufinalu doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske. U prvoj utakmici četvrtfinalne serije, nakon odlične igre i sto minuta provedenih na parketu, Poreč je s maksimalnih 3:0 pobijedio Mladost ostavivši prvi put u zadnje dvije sezone Zagrepčanke bez osvojenog seta u svojoj dvorani.

U pravoj odbojkaškoj atmosferi lijepo ispunjenih tribina Velog Jože, činjenica da su gošće u sva tri seta za domaćim igračicama zaostale dva do najviše četiri poena najbolje svjedoči da se pred odabranicama trenera Miodraga Stojakovića našla zahtjevna prepreka.

No, s angažmanom i zalaganjem kakve su u susretu sa zagrebačkim odbojkašicama prikazale djevojke iz Velog Jože tu bi večer "pale" i jače ekipe nego što su to trenutno "akademičarke". Na svaku prijetnju Mladosti porečke su odbojkašice naime odgovarale još boljom igrom i tako već teći put ove sezone pobijedile klub iz metropole.

- Posebno smo motivirane u ovoj četvrtfinalnoj seriji dokazati da smo bolje i zato jer je Mladost veliko ime hrvatske odbojke i zato što su očito odabrale nas kao lakši put do polufinala, - veli tehničarka Poreča Marcella Šaini koja je as-servisom na meč-loptu zaključila prvi ogled Porečanki i Zagrepčanki. - Meni posebno jer mi u godinu i pol dana provedenih u tom klubu nisu dali prigodu pokazati što mogu. Najviše volimo kada nas podcijene jer onda takav pristup suparnika gotovo redovito kaznimo.

Igra i pristup koje je Poreč prikazao u prvoj utakmici s Mladosti pojačava vjeru u ukupan uspjeh i plasman u polufinale.

- Bio je dogovor s trenerom u svlačionici da uopće ne razmišljamo o Zagrepčankama, već da se koncentrirano na nas i našu igru, što se na kraju pokazalo ispravnim, dobitnim putem. Na tu maksimalnu koncentraciju na gotovo svaku loptu dodale smo i pravu borbenost i još jednom pokazale da nismo slučajno tu gdje jesmo.

Premda smo ove sezone više utakmica izgubile kod kuće nego u gostima, sve smo te poraze doživjele prvenstveno jer smo mi gošćama dozvoljavale da nas pobijede. No, ako našu igru prezentiramo na najvišem nivou, nas teško itko u Hrvatskoj trenutno može dobiti na našem parketu.

Šaini zna da i nakon startne pobjede u četvrtfinalu još ima posla na putu do polufinala.

- Ovo u Poreču je bio tek početak. No, puno rasterećenije sada možemo odigrati drugu utakmicu u srijedu u Zagrebu jer nemamo što izgubiti, dok Mladost ima imperativ pobjede jer je inače za nju sezona gotova, - zaključila je Šaini.

Poreč - Mladost 3:0

Prva utakmica četvrtfinala doigravanja za naslov odbojkašica: Poreč - Mladost 3:0 (25:23, 25:23, 25:21). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 300. Suci: Bojan Brlas i Milan Rajković (oba Rijeka).

POREČ: Marković, Pahović, Rupčić, Zahirović (L), Novosel, Brletić, Miloš, Sain, Šaini, Musić, Žužić, Danilović.

MLADOST: Ćaćić, Žmire, Tadić, Prša, Kirša, Minami, Račić, Mlinar, Uljević, Božičević (L), Jularić, Jurišić. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter