Doha: U požaru djecjeg vrtica 19 mrtvih, medu kojima 13 djece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetnaest ljudi smrtno je stradalo u požaru u ponedjeljak u najvecem trgovackom centru Dohe, medu kojima trinaestero djece, objavili su u utorak katarski dužnosnici.

U požaru je stradalo 19 ljudi, medu kojima 13 djece, dvije odgojiteljice jaslica i dva pripadnika civilne zaštite, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova na društvenoj mreži Twitter, pozivajuci se na podatke ministarstva zdravstva.

Nekoliko minuta nakon prvog poziva, vatrogasci, policija i hitna pomoc stigli su u Villagio Mall, gdje je plamen zahvatio prvi kat kompleksa na kojem su se nalazile i jaslice. Stube su se urušile pa su vatrogasci su preko krova evakuirali djecu. Zasad nije poznat uzrok požara koji je, kako se cini, izbio u prostorima jaslica.

Princ nasljednik šeik Tamin ben Hamad Al Tani je naredio osnivanje specijalnog povjerenstva za istragu o požaru, izvijestio je satelitski tv-kanal al Džazira sa sjedištem u Kataru. Medu poginulom djecom je i više stranaca - cetvero Španjolaca, trojke iz novog Zelanda, te jedno dijete iz Francuske. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter