Dogradnja vrtića "Gloria" za 24 mališana na listi čekanja

Sandi Križman (M. ANGELINI)
Sandi Križman (M. ANGELINI)

Zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, ravnateljica Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" Irene Smoković te ravnateljica privatnog Dječjeg vrtića "Gloria" Oriana Šćulac-Sellan na konferenciji za novinare izvijestile su javnost o upisima i aktivnostima labinskih predškolskih ustanova. Irene Smoković je istaknula kako su pristigle 192 prijave za upis djece s prebivalištem u gradu Labinu i općinama Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan, a kroz sva područna odjeljenja planira se upis 127 djece.

Zgrada u vlasništvu grada

U redovnom je upisnom roku zaprimljeno i 14 zahtjeva koji ne udovoljavaju uvjetima za upis (djeca nisu cijepljena, nemaju jednu ili tri godine života ili je dokumentacija bila nepotpuna) te se temeljem pravilnika o upisu djece u vrtić ti zahtjevi nisu ni razmatrali.

- Što se tiče djece s područja grada Labina, na listi čekanja ostalo je 24, od toga 19 za jasličku skupinu te petero za vrtić, rekla je Smoković. Mohorović Čekada najavila je da je Grad, u suradnji s trgovačkim društvom Carel Adriatic, koje je izrazilo želju da bude donator u sklopu programa društveno odgovornog poslovanja, donio odluku, koja je jednoglasno prihvaćena i na Gradskom vijeću, o formiranju još jedne odgojne skupine. Stoga se kroz sljedećih par mjeseci planira završetak dogradnje vrtića "Gloria". Vrtić djeluje u zgradi koja je u vlasništvu grada Labina. Sagledane su sve mogućnosti dogradnje objekata te je kao najbolja opcija izabran upravo vrtić "Gloria".

U pripremi je potrebna dokumentacija te objavljivanje javnog natječaja za izvođača radova. Planiran završetak je krajem jeseni kada bi nova odgojna skupina trebala početi s radom. Ovom dogradnjom riješio bi se problem upisa sve djece koja su trenutno na listi čekanja.

Izgradnja na Vinežu ide dalje

- Grad Labin nastavlja i dalje s ulaganjima u razvijanje dječjih vrtića te planirana izgradnja na Vinežu ide dalje. Ova dogradnja samo je jedan od načina na koji se gradska vlast želi pobrinuti da se problemi naših građana rješavaju u što kraćem roku, izjavila je Mohorović Čekada. Najavila je i modernizaciju načina upisa djece u vrtić što kreće od sljedeće godine. Rezultati upisa bit će objavljeni na web stranicama Dječjeg vrtića i Grada Labina, a jedna od novina je i to što će se papirologija oko upisa smanjiti tako što će roditelji imati i mogućnost elektronske prijave djeteta. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter