Dogovora nema, gosti ilegalno u Kaželu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu je u sjedištu Hrvatskog fonda za privatizaciju u Zagrebu, na poziv iz Ministarstva turizma, održan jednosatni sastanak na kojem se raspravljalo o rješenju problema u kampu Kažela.

Naime, kako smo vec izvijestili, Tehno ekologija je za 1. travnja najavila otvaranje kampa Kažela, iako joj je Ministarstvo turizma oduzelo pravo obavljanja ugostiteljske djelatnosti buduci da joj je istekao ugovor o pravu korištenja objekta u medulinskom kampu, a HFP ih pozvao da mu predaju u posjed nekretnine.

No, kako saznajemo od Igora Štokovica, glavnog izvršnog direktora Arenaturista, nikakav dogovor u Zagrebu nije postignut.

Pokušali smo dobiti mišljenje ostalih sudionika razgovora i saznati kakve teze su zastupali, no bezuspješno. Goran Buic, nacelnik Opcine Medulin i Mladen Kancelar, opunomocenik Tehno ekologije, tijekom poslijepodneva nisu se javljali na mobitele.

Razgovor s ostalim sudionicima sastanka nije bio moguc jer s novinarima kontaktiraju putem glasnogovornika koji ce se o današnjem sastanku vjerojatno ocitovati u cetvrtak.

Na sastanku su bili i državni tajnik Branko Grgic, ravnatelj Uprave za razvoj turizma Robert Pende te Vedran Duvnjak, predsjednik HFP-a, kao i dvije potpredsjednice.

Štokovic nam je rekao da je u ime Arenaturista zatražio da tvrtka ude u posjed Kažele i bude nositelji djelatnosti. Dakle, da preuzme sve radnike i ugoste turiste.

- Uz to nudimo HFP-u 250 tisuca eura godišnje za najam kampa, jednako koliko je placala i Tehno ekologija. Toj tvrtki ponudili smo isplatu 600 tisuca kuna na ime izgubljene dobiti, a prema podacima iz posljednjeg financijskog izvješca, koje datira iz 2008.

Takoder, preuzeli bismo sve njihove troškove poslovanja u kampu. Problem je u tome što Tehno ekologija ne želi napustiti posjed, rekao nam je Štokovic.


Podijeli: Facebook Twiter