Dogodine s Lazarom Stojanovicem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi Bunker festival zabranjivanih i zaboravljenih filmova održavao se u Multimedijalnom centru Luka od 18. do 22. kolovoza, a zatvoren je filmom Želimira Žilnika "Kud plovi ovaj brod". Prije prikazivanja filma proglašeni su novi akademici organizatora festivala, Akademije slobodnih umova Leonardo, koji su svojim radom i prilozima doprinijeli odvijanju Festivala: Želimir Žilnik, Lazar Stojanovic, Krsto Papic, Lordan Zafranovic, Joža Horvat i Miroslav Ploj.

Tijekom zatvaranja prvog Bunker festivala podijeljene su povelje koje su dobili oni koju su logistikom ili medijskim pracenjem poduprli festival, a medu njima i Glas Istre.

- Projekcije su tijekom tih pet dana trajale sveukupno 20 sati, a trošak festivala iznosio je 150 tisuca kuna. Festival je održan bez bilo kakve financijske pomoci institucija, a uslijedit ce reprize po gradovima Hrvatske i Srbije, doznajemo od Vesne Ivezic iz udruge Leonardo.

Za sljedeci je Bunker festival planirano posebno predstavljanje autora Lazara Stojanovica, dok za 2011. godinu iz udruge Leonardo najavljuju ciklus Dušana Makavejeva. Na Titov rodendan sljedece ce godine biti prikazani privatni filmski radovi Josipa i Jovanke Broz, a na nekadašnji Dan mladosti, u suradnji s Filmskim novostima iz Beograda, bit ce prikazani snimci svih Titovih štafeta. Na ljeto sljedece godine Želimir Žilnik vodit ce Akademiju filmskog stvaralaštva za profesionalce i studente poslijediplomskog studija.


Podijeli: Facebook Twiter