Dogodine izgradnja igrališta u Valdebeku

U 2015. godini trebala bi početi izgradnja novog igrališta u Valdebeku (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ/Arhiva)
U 2015. godini trebala bi početi izgradnja novog igrališta u Valdebeku (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ/Arhiva)

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnika Luku Blagovića zanimalo je kako teku pripreme za realizaciju projekta uređenja sportskog igrališta u Valdebeku i skate parka. Prema odgovoru nadležnog pročelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata sve je trenutno u fazi pripreme projektne dokumentacije, dok bi konkretni radovi mogli započeti u 2015. godini.

- Zona sporta i rekreacije u Valdebeku prostirat će se na čak deset tisuća četvornih metara. Riječ o kompleksnom projektu za kojeg je sada u tijeku izrada projektne dokumentacije i prometnog rješenja. Na tom će se prostoru urediti prostor za boćalište, polivalentno igralište za mali nogomet, stolni tenis i dječje igralište s edukativnim sadržajima. Ta bi dokumentacija trebala biti gotova do kraja ove godine, da bi u 2015. mogli krenuti s radovima na uređenju te zone, pojasnio je pročelnik Prhat.

Međutim, kako je pojasnio, projekt skate parka, koji je bio dio zone sporta i rekreacije na Valdebeku, više neće biti u tom projektu.

- Na inicijativu samih mladih skejtera s kojima smo pričali, taj je dio maknut iz projekta za Valdebek. Tijekom razgovora pokušali smo naći nekoliko prihvatljivih rješenja i u konačnici su oni odlučili da bi najbolje bilo taj skate-park urediti u Rojcu, rekao je pročelnik Prhat. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter