Dogodine gradnja novog ulaza u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotic potvrdio je prilikom ovotjednog susreta s gradonacelnikom Borisom Miletic i istarskim i gradskim nadležnim procelnicima Josipom Zidaricem i Damirom Prhatom dogovor iz ožujka u kojem se država obvezala izgraditi kružni tok na dvije razine na ulazu u Pulu.

Kako je na sastanku istaknuo državni tajnik, cilj je rješavanje cvorišta, a trenutno je projekt u fazi potvrdivanja i rješavanja imovinskopravnih odnosa. Preostali dio prvobitno zamišljenih radova, proširenje dionice državne ceste D-66 Stancija Peliceti - Šijana odradit ce se naknadno u fazama.

"Iako se radi o državnom projektu, Grad se aktivno ukljucio u pripremu da bi se veliki kružni tok na ulazu u grad što prije izgradio. Dok se to ne ostvari, pristupili smo proširenju raskrižja u Šijani da bismo omogucili vecu protocnost vozila, a odricanjem od komunalnog doprinosa aktivno smo se ukljucili i u projekt izgradnje nove pulske obilaznice od Stancije Peliceti do Pomera, koja ce rasteretiti promet", rekao je gradonacelnik zadovoljan nakon ovog sastanka s obzirom na to da je u nekoliko ranijih navrata isticao koliko je znacajno rješavanje prometnog ulaska u grad.

Izgradnja objekta na dva nivoa trebala bi zapoceti iduce godine prema dogovoru postignutom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u ožujku ove godine, kada se gradonacelnik zalagao za njegovo vracanje u državni Program izgradnje infrastrukture, iz kojeg je projekt nedugo prije ispao. Prema istom dogovoru, proširenje spoja s Istarskim ipsilonom u cetverotracnu prometnicu rješavat ce se u drugoj i trecoj fazi.

Za izgradnju postoji pravomocna lokacijska dozvola, dok je ishodenje potvrde glavnog projekta pred dovršetkom, a do sljedece godine trebali bi se riješiti i imovinskopravni odnosi. Za izgradnju kružnog toka odgovorno je spomenuto ministarstvo, a investitor su Hrvatske ceste.


Podijeli: Facebook Twiter