Dogodine cemo ponijeti suncobrane i roštilj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovo nema smisla, uvjeti nisu regularni!," požalio se Mario Paliska, jedan od 20-ak junaka koji su danas obavili tradicionalno novogodišnje kupanje u Rapcu, nezadovoljan previsokim temperaturama. More i zrak u 13 sati kretali su se, naime, oko 13 stupnjeva Celzija, što je oneraspoložilo ovog cjelogodišnjeg labinskog plivaca.

Neke od onih stotinjak gledatelja na šetnici kod svjetionika, medutim, raspojasano sunce nije natjeralo da skinu zimske kape. Možda su time, vrag ce ga znati, samo željeli utjeloviti protutežu i podebljati odvažnost kupaca.

Ekipa se, nakon 15 minuta, umjesto loptom pocela dodavati šampanjcem, valjda boljim grijacem organizma. Društvo koje su uz domacine iz Triatlon kluba Albona extreme, ronioce iz DPA Rabac te drugih Labinjana, cinili i neizostavni clanovi pazinskog Sportskog društva Trickeri, nazdravilo je novoj godini, uz obecanje da ce za iduce, deseto izdanje ponijeti roštilj i - suncobrane!



Jubilarac nema namjeru propustiti ni Nada Luboteni iz Labina, ovom zgodom jedina kupacica. Njene kolegice s lanjskog brckanja izostale su zbog bolesti.

- Necu odustati jer mi je to jednostavno gušt! More mi je uvijek dobro za kupanje, a sa zdravljem, da pokucam, nemam problema, kazala nam je Luboteni.

Lijecnika odavno nije posjetio ni Paliska, koji, kako veli, od ljeta konstantno pliva. "Ne mogu odoljeti zovu mora. Važno je samo da je suncano i bez bure. Zdravo? Cuj, odavno nisam bio prehladen. Za 1. sijecnja skoro da se više ni ne trebamo odgovarati, makar mi je, vidiš, zanimljivo da se odazove manje Labinjana", istaknuo je Paliska, želeci valjda reci da su "kontinentalci" iz Pazina temperaturno izdržljiviji.

Ovog veterana na novogodišnjem kupanju mogao bi naslijediti njegov sugradanin, desetgodišnji Anteo Šumberac, najmladi sudionik: taj nije obadavao majcina upozorenja da ce se razboljeti i medu prvima je zaplivao. Osim njega i brata mu Nikole, prvijence na ovoj manifestaciji prijavili su nam Vedran Kos, Alen Anicic, Goran Ivancic te Andrija Lukež.


Podijeli: Facebook Twiter