Dogodine 180 novih policajaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U prvih 11 mjeseci ove godine bilježimo smanjenje kriminaliteta i prometnih nesreca za šest posto, dok je prekršaja protiv javnog reda i mira bilo cetiri posto manje. Turisticka sezona bila je jako dobra po pitanju sigurnosti. Nismo zabilježili niti jedan dogadaj kaznenog djela prema stranim gostima. U ovoj smo godini imali i težih kaznenih djela, odnosno ubojstva u Raklju, Porecu, Kašteliru i Puli. Prva tri dogodila su se u krugu obitelji, rekao je nacelnik PU istarske Loris Kozlevac na tradicionalnom susretu s novinarima u Puli.

Kozlevac je istaknuo veci broj operativnih akcija, pogotovo iz domene gospodarskog kriminaliteta, ali i droge te jednu protiv medunarodne prostitucije. Prema njegovim rijecima problem su prometne nesrece s poginulima kojih je ove godine bilo 36, za razliku od 2008. kada ih je bilo 32.

Po njegovim rijecima sljedece ce se godine 180 novih policijskih službenika kvalificirati na tecaju u Valbandonu, a s njima PU istarska ima sklopljen ugovor po kojemu ce oni, zajedno sa stažom, ukupno sedam godina provesti na podrucju Istre.


Podijeli: Facebook Twiter