Dogma uživo predstavila "Error.spam"

Dogma u šatoru na Portarati
Dogma u šatoru na Portarati

Novoobjavljeni, četvrti album pulske grupe Dogma nazvan "Error.spam" konačno je doživio koncertnu premijeru u cijelosti sinoć na Portarati u sklopu programa RockTarata.

Šator i trg bili prilično popunjeni, dečkima iz Dogme pridružio se na bini i gitarist Nenad Sinkauz koji je imao značajan utjecaj na nastanak četvrtog albuma.

S novog albuma koji se može skinuti besplatno s interneta, a sinoć je bio dostupan i u fizičkoj, CD verziji po cijeni od 20 kuna, za sada su izdvojena dva singla uz koja idu i pripadajući spotovi, a to su "Trudiš se da budeš" i "Ja želim biti to što jesam".

Promjena stila kada se radi o glazbi, ali i tekstovima očita je ne samo na albumu nego i na koncertu tako da je cjelokupna vibra manje funky nego do sada te bend više teži mračnijim tonovima i angažiranim porukama.

Neke od pjesama predstavljene su uživo prije godinu dana, ali trebat će još vremena da prva dva singla uđu publici u uho iako su bila dobro prihvaćena na koncertu. Tu su i još neke pjesme koje bi se s vremenom mogle istaknuti; "Trenutak spoznaje", "Sam" ili "Sve je odjednom jasno".

Prvi dio koncerta bio je posvećen novom materijalu, a drugi, svojevrsni retro blok završen još uvijek njihovim najjačim adutima "Parapapa", "Ljubavna" i "Fragola".

Sinoć je na Dogminom koncertu gostovala mlada pjevačica Jasmina Makota koja je s njima otpjevala pet, šest pjesama, a najviše je došla do izražaja u baladi "Walls" te reper Deny koji se pokazao na "Ja želim biti to što jesam" i u "Electric execute" s kojom je završen i trodijelni bis. (Napisao i snimio M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter