Dogma snimila spot za prvi singl s novog albuma

Sa snimanja spota u Rojcu
Sa snimanja spota u Rojcu

Pulski sastav Dogma snimio je ovih dana u hodnicima Rojca videospot za novu pjesmu "Ja želim biti to što jesam", koja će zajedno sa spotom biti objavljena za tri tjedna, 15. rujna. Najavni je to singl novog, četvrtog po redu studijskog albuma koji ovaj funk-elektro-rock bend planira objaviti koncem listopada.

Spot je realiziran u suradnji s pulskim studiom Lens Media, a po ideji pulske plesne pedagoginje i koreografkinje Andree Gotovina. Snimatelji su Dren Kastriot Sadikaj, Hrvoje Slebur i Lara Kozliček. U spotu se osim članova Dogme pojavljuje i raper Icon, Deni Mofrdin iz hip-hop grupe Ulični parlament, koji je gostujući vokal u ovoj pjesmi, a usto u njemu plešu polaznici plesnih radionica Andree Gotovina te break dance skupina AB Original.

Na novom albumu, kako najavljuju članovi benda, gostuju brojni glazbenici, a uz najpoznatijeg, Sašu Antića iz TBF-a, tu su Ivan Arnold, Branko Sterpin, Jasmina Makota, Tatjana Giorgi, Nataša Petrić Tasha i spomenuti Icon. Dosad je Dogma objavila istoimeni debitantski album 1997., "Makro" 2000. i "Trojku" 2009. godine.

Karijeru su im posebno obilježili hitovi poput nostalgične "Ljubavne" te plesne "Fragole", s kojima su osvajali vrhove top-ljestvica najslušanijih domaćih radijskih stanica, a svojedobno i prvo mjesto na Hit Depou.

Zapaženi su bili i njihovi nastupi kao predgrupe Jamiroquaiju, grupi Kosheen i Jamesu Brownu, kao i koncerti na značajnim festivalima urbane glazbe, od novosadskog Exita do austrijskog Aerodrome Rock Festivala. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter