Dogma predstavila spot za pjesmu "Sam"

Sa snimanja spota za pjesmu 'Sam'
Sa snimanja spota za pjesmu 'Sam'

Grupa Dogma održala je u Multimedijalnom centru Luka pulsku promociju novog spota "Sam", trećeg s albuma "Error.spam" koji se može besplatno skinuti s njihovih stranica www.dogmapula.com. Spot je realiziran u produkciji Lens Media studija koji čine Dren Kastriot-Sadikaj, Hrvoje Slebur, Doris Rabac i Lara Kozliček, a sniman je zadnjih 15-ak dana na različitim lokacijama. Koristili su prostor MMC-a Luka, njegov Anex i subgaleriju MUL, a snimalo se i na različitim lokacijama u okolici Pule te u prostoru DR Inata u Rojcu.

- Pokušali smo dočarati prikaz usamljenosti i prolaznosti o čemu pjesma govori. Mnogi će to možda poistovjetiti s odnosnom muškog i ženskog, ali mi baš to nismo htjeli. Doris se pojavljuje u ulozi androginog, nestvarnog lika i dočarava osobu koja je tu, a u biti nije tu. Htjeli smo se igrati s tom pričom univerzalnog, muškog-ženskog. Spot je napravljen kroz nekakve kadrove, asocijacije i na tome se temelji cijela priča, da više stvara gledatelju vizualni događaj kroz koji si sam stvara svoje filmove, objasnio nam je pjevač, tekstopisac i saksofonist dogme Sandro Pettener.

Ovaj je spot treća suradnja Dogme s Lens media studijom, nakon što su zajedno radili na "Ja želim biti to što jesam" (u kojem je surađivala i Andrea Gotovina) te "Trudiš se da budeš", a ta je ekipa u cijeli posao ušla s velikim entuzijazmom. Bend za sada ima potvrđen nastup na zatvaranju 60. festivala igranog filma u Puli, a počeli su raditi i na novim pjesmama za koje Pettener kaže da će biti još jedan zaokret u njihovom stilu. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter