Dogma obilježila 20 godina i predstavila novi spot


Pulska grupa Dogma postoji već 20 godina što su u subotu obilježili druženjem u pulskom Rock caffeu koje je obuhvaćalo i retrospektivu dosadašnjih spotova, uz osvrt na live nastupe a ekskluzivno je prikazan i novi spot za pjesmu "Kako se osjećaš danas?". Rock caffe je odabran i zato što je bend jedan od prvih nastupa održao upravo ovdje.

- Izgleda kao da je bilo jučer, kazao je frontmen benda Sandro Pettener prisjećajući se početaka dok je uz njega bio basist Zoran Stojković.

- Svaki album je bio priča za sebe. Bilo ih je četiri, a Dogma neće stati, poručio je Pettener i pozvao okupljene da se počaste hranom i vinima. Htjeli su za ovu priliku okupiti prijatelje, glazbenike i ljude iz medija. Kako je napomenuo, nisu svi ljudi koji su proteklih 20 godina prošli kroz bend u subotu došli na ovo malo slavlje, a bilo ih je stvarno puno, te ih je nabrojao i zahvalio se njima i svima onima koji su sve ove godine bili uz bend.

Autorica spota za novu pjesmu je Mare Milin koja je napravila fotografije uz Milana Krkača, da bi sve to montirao Mario Borščak. "Video je neprekinuti niz pravih fotografija, nastao je rafalnim snimanjem fotografija pomoću fotoaparata, a koje su animacijom pretvorene u videomaterijal. Fotografije imaju nostalgičan, žućkasti ton i nizak kontrast, te izraženo zrno, kakvo imaju neke vrste polaroida. Montažom koja slijedi ritam pjesme, animirani kadrovi razbijani su da ne izgubimo pjesmu, jer slika bi trebala pratiti glazbu i obrnuto. Ruku pod ruku. Atmosfera je ona koja jest, jesen u Zagrebu. Međutim, mračno i difuzno svjetlo je moja najdraža fotoatmosfera. U ovaj video stavila sam sve što volim snimati i crtati - stabla, zgrade, siluetu čovjeka, šiblje, tračnice, ptice i otvorena, bliješteća neba", kaže Milin. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter