Dogma ima spot za "Automatic Disco"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije dvadesetak dana pulska grupa Dogma krenula je sa snimanjem još jednog spota - ovoga puta za pjesmu "Automatic Disco". Rijec je o novom singlu s aktualnog albuma "3", koji je najavio singl "Nova moda", a s kojeg su još predstavljeni singlovi "Parapapa", "A1" i "Lagano" za koje su takoder snimljeni spotovi.

- Ovog tjedna predstavljamo novi singl "Automatic Disco" na podrucju cijele Hrvatske, a pretpremijera spota je na portalu Glasa Istre. Radi se o plesnom ljetnom singlu, koji prati atraktivan videospot, kaže Sandro Pettener, frontman Dogme.

Režiser spota je renomirani Matija Ferlin, koji je bio nominiran za Porina za svoj rad na spotu grupe Nola. Snimatelj je Danko Stjepanovic, montažeri su Danko Stjepanovic i Matija Ferlin, a u spotu glume Frane Meden, Dijana Vidušin, Mario Ferlin i Marija Ferlin.

- S obzirom na to da je rijec o plesnom singlu urbanog ritma, a Matija je plesac i koreograf, naša suradnja je bila sasvim logicna. Cijelu pricu i koncepciju spota osmislio je Matija - dali smo mu potpunu slobodu u stvaranju, i vrlo smo zadovoljni rezultatom. Spot je pomalo teško opisati, no poanta je oslobadanje od opterecujucih normi, pravila, zabrana i svega što nam društvo namece, i prepuštanje neobuzdanoj, pomalo bizarnoj, zabavi u vidu freneticnog plesa, kaže Zoran Stojkovic.

Grupa Dogma uskoro ce se koncertno predstaviti pulskoj publici, i to u sklopu Pula Film Festivala, zatim sviraju u rovinjskom Monviju te poreckom Malom caffeu, a promovirat ce album i u Sloveniji, tocnije u Ljubljani i Postojni.

- U planu je remiksiranje novog singla "Automatic Disco" koje ce raditi Crazy Lemon, a ta verzija namijenjena je prvenstveno za klupsku scenu, kaže Pettener.


Podijeli: Facebook Twiter