Doggycheckin.com - pet friendly smještaj u Hrvatskoj

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Pod sloganom "Putovanje u Hrvatsku s psom činimo lakšim", web-portal Doggycheckin.com kao prvi takve vrste u Hrvatskoj turistima koji putuju sa psima nudi sve važne informacije za takvo putovanje, ali i direktnu mogućnost rezerviranja smještaja u "pet friendly" hotelima i apartmanima, u suradnji s Booking.comom.

Portal je nastao, kako za Hinu ističe njegova osnivačica Tamara Božinović iz tvrtke Raid iz Zagreba, iz potrebe da se domaći, a posebno strani turisti koji dolaze u Hrvatsku sa psima mogu lakše i bolje snaći, ali i s ciljem da se Hrvatska promovira i kao "pet friendly" odredište, u koje su dobrodošli svi turisti, pa i njihovi ljubimci, u ovom slučaju psi.

I sama je, kako kaže, putujući sa psima često nailazila na probleme, jer čak i tamo gdje ima smještaja u koji možete doći s ljubimcem, još uvijek ne znate možete li ih povesti sa sobom na ručak ili na plažu i hoće li vas pritom netko poprijeko gledati ili ne.

Sve takve informacije sada se mogu naći na tom portalu, kao i popis dućana s hranom za ljubimce, veterinarskih ambulanti i drugog u pojedinim mjestima na Jadranu i kontinentalnoj Hrvatskoj.

Portal je kao promo kanal prepoznala i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) koja ga također promovira kroz svoje newslettere i druge materijale.

Portal funkcionira tako da se u nekoliko klikova na Doggycheckin.com svaki turist koji dolazi sa psom može odlučiti za najpovoljniju vrstu prijevoza do Hrvatske, smještaja i popratnih sadržaja u mjestu odredišta, poput plaža, restorana, kafića i drugog na koja može sa psima, a među informacijama s portala je primjerice i preporuka da se u Hrvatsku sa psima ne kreće bez tzv. pseće putovnice ili međunarodnog važećeg dokumenta koji mora imati svaki pas koji putuje izvan svoje zemlje.

S obzirom da većina turista u Hrvatsku dolazi s njemačkog govornog područja, portal osim hrvatske i engleske ima i njemačku verziju (Hundecheckin.com). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter