Dogadaji u Skupštini nikom ne idu na cast

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medustranacko vijece, koje je za ponedjeljak sazvao predsjednik Skupštine Istarske županije Dino Kozlevac, Ladonja ocjenjuje dobrim potezom, istaknuo je na konferenciji za novinare Angelo Mattich, potpredsjednik te udruge.

On je najavio da ce se osam vijecnika nezavisne liste Plinija Cuccurina odazvati pozivu na medustranacki sastanak. Po njemu je to prvi konkretan potez koji je ucinjen nakon što su vijecnici te nezavisne liste napustili posljednju skupštinsku sjednicu.

Na pitanje znaci li to da ce se vijecnici Ladonje vratiti u klupe na iducoj sjednici, Mattich je rekao da na to pitanje ne može odgovoriti prije najavljenog sastanka u ponedjeljak. Istaknuo je, medutim, da je nužan dijalog, za što se Ladonja, po njemu, oduvijek zalaže.

Mattich je u prilicno nejasnom obracanju novinarima, u kojem se nije moglo jasno razluciti kritizira li on svoje vijecnike ili neke druge, rekao da posljednji dogadaji u Skupštini nikome od aktera ne idu na cast. Kazao je i da vijecnici nezavisne liste Plinija Cuccurina nemaju puno iskustva u radu Skupštine, no da ce i dalje odgovorno obavljati svoj posao za koji su ih gradani birali, što je zakljuceno i na njihovom nedavnom sastanku s Predsjedništvom te udruge.

Najavio je da ce vijecnici Ladonje nastaviti raditi u skupštinskim odborima te predlagati teme koje u ovom trenutku smatraju bitnima. Prije svega se, rekao je Mattich, to odnosi na teme o racionalizaciji i uštedi, ali i na one o zaštiti okoliša.

Posljednje dogadaje u Skupštini oštro je kritizirao, rekavši da je cijeli slucaj dobio negativne konotacije u javnosti, da su izgovorene cudne rijeci koje su clanovima Ladonje neprihvatljivi. Nije htio otkriti na koga konkretno misli kada je rekao da su se na posljednjoj sjednici Županijske skupštini neki koristili neprihvatljivim vokabularom.

"Razumijem da se naši vijecnici ne osjecaju ugodno, no mi cemo zadržati visoki nivo komunikacije. Još jednom cemo pokazati da smo drugaciji. I po odijevanju, ali i po vokabularu. Necemo nikoga napadati, vec cemo biti konstruktivni", konstatirao je Mattich. (B. ŽIŽOVIC)

U lažima su kratke hlace
Kako je Mattich govorio o razlikama u odijevanju medu vijecnicima u Županijskoj skupštini, novinare je zanimalo tko se to po njemu loše oblaci. Potpredsjednik Ladonje je uzvratio da se to lako može vidjeti na snimkama sa sjednica te konstatirao da bi se svi vijecnici trebali odijevati na prikladan nacin, a ne dolaziti na Skupštinu u kratkim hlacama.


Podijeli: Facebook Twiter