Dodjela Istriane u petak

Sponza, Kaštelan, Torbica i Orbanić na konferenciji za novinare (M. ANGELINI)
Sponza, Kaštelan, Torbica i Orbanić na konferenciji za novinare (M. ANGELINI)

Svečana dodjela pete nagrade Istriana održat će se sutra u Svetim srcima u 13 sati, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na Radio Puli. Istodobno je obznanjeno i da je u kategoriji  Humanost na djelu  nagradu osvojila udruga Naš san njihov osmijeh.

U kategoriji Glazba zna se da je pobjednik Alen Vitasović, što je istaknuo na svojoj Facebook stranici, a što su nam potvrdili i organizatori. Laureate u ostalim kategorijama i to Kultura, Gospodarstvo, Sport i Zdravstvo doznat ćemo sutra na dodjeli koju će voditi Robert Ferlin i Leonora Surian a nastupit će Franko Krajcar & Indivia i grupa Veja.

Tatjana Kaštelan, glavna urednica Radija Pule, koji je medijski partner Istriane, pozvala je sve poslovne partnere, prijatelje i slušatelje da dođu u Sveta srca. Podsjetimo, Istriana se dodjeljuje već petu godinu najuspješnijim pojedincima, udrugama i ustanovama u Istarskoj županiji.

Istriana se prve godine dodjeljivala u Istarskoj sabornici u Poreču nakon čega je manifestacija prebačena u pulsko kino Valli gdje se održavala tri godine te sutra stiže u Sveta srca. Drugi je novitet da su o svim laureatima čija ćemo imena doznati sutra snimljeni kratki filmovi. Za sve kategorije glasali su javni sportski, kulturni, gospodarski i politički djelatnici te slušatelji Radio Pule, njih više od 300 koji su se javljali u posebne emisije.

Nominirani za petu Istrianu

Novost ovogodišnje Istriane je i uvođenje nove kategorije koja će se svake godine mijenjati. Ove godine to je Humanost, za koju su još bili kandidirani i Facebook Puljani humanitarci i Sigurna kuća.

Spomenimo i kandidate u ostalim kategorijama. Uz Vitasovića među glazbenicima bili su nominirani glazbeni producent Edi Cukerić, jazz klavirist Kristian Terzić i voditeljica Zbora Zaro Linda Milani, a njih je nominirala tajnica Hrvatske glazbene unije Istarske županije Nataša Petrić Tasha.

Četvero sportaša, olimpijce Damira Burića i Giovannija Cernogorza, kuglašicu Marijanu Liović i atletičarku Mikelu Ristoski za nagradu je predložio tajnik Saveza sportova Istarske županije Dario Koraca.

U kategoriji Kultura nominirani su Arheološki muzej Istre i Koordinacija istarskih muzeja za izložbu "Ki sit ki lačan", Claudio Ugussi za drugo izdanje knjige o ratnim i poratnim godinama Pule "La citta divisa / Podijeljeni grad" i Marija Mogorović Crljenko za knjigu o braku u Istri u 17. stoljeću "Druga strana braka", a predložio ih je Torbica.

Direktorica Turističke zajednice Grada Rovinja Odete Sapač i osnivač i direktor Unilinea Boris Žgomba nominirani su u kategoriji Gospodarstvo a predložila ih je predsjednica Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Pula.

U kategoriji Zdravstvo također su samo dva kandidata, i to Orjana Čačić Momčilović, već 18 godina voditeljica rovinjske Hitne medicinske pomoći, bivša voditeljica Doma zdravlja u Rovinju te volonterka u nizu klubova, udruga i ustanova te Boris Grdinić, rukovoditelj djelatnosti za bolesti uha, grla i nosa u Općoj bolnici i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu te predsjednik Povjerenstva za unutarnji nadzor i član Bioetičkog povjerenstva. Njih je predložio ravnatelj pulske Opće bolnice Lems Jerin. (M. RADIĆ; snimio M. ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter