Dođite na naše otoke - samo ne znamo kako ćete!

Pokušava se prodati 'morska priča', ali za sada nema sluha - ni novca (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Pokušava se prodati 'morska priča', ali za sada nema sluha - ni novca (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Loša pomorska povezanost, posebice izvan turističke sezone, boljka je koju najviše osjećaju stanovnici otoka. Iako su prilikom svakog istupa u javnost nadležnima puna usta razvoja i oživljavanja hrvatskih otoka, na tom se problemu radi vrlo malo ili nikako.

Svjesna je toga i Katarina Pavelić iz Omladinskog hostela Veli Lošinj koja je ovih dana pokrenula inicijativu o uvođenju dodatnih mjeseci za brzobrodsku liniju Pula - Mali Lošinj - Zadar koju u ljetnim mjesecima održava Jadrolinija.

- Povezanost s kopnom i većim priobalnim gradovima je nezaobilazna karika uspjeha otoka. Brzobrodska linija Pula - Mali Lošinj - Zadar gostima hostela je vrlo interesantan način putovanja. Na koncu, došli su u zemlju na moru i tako žele i putovati - morem, veli Pavelić.

Istaknula je da imaju hostele u sva tri grada te da im je jako žao što ta linija ne vozi duže od četiri ljetna mjeseca. Napomenula je da je to jedina pomorska linija koja Pulu povezuje s otocima i Zadrom.

- Veliki nam je problem što mi sada ne znamo hoće li ta linija uopće nastaviti s vožnjom iduće sezone, a kamoli ima li interesa za uvođenje dodatnih mjeseci vožnje, veli Pavelić i pojašnjava da je u nekoliko navrata kontaktirala s nadležnima, no odgovor nije dobila.

Prošle godine, nastavila je Pavelić, do početka lipnja se uopće nije znalo tko će držati ti liniju niti koja će biti cijena karte. Onda je došla Jadrolinija i cijena karte narasla za 100 posto u odnosu na prethodnu godinu.

- Često se govori o unapređenju turizma na otocima, a nismo u stanju osigurati brodske linije, kamoli pouzdane informacije na vrijeme, zaključila je Pavelić, ironično dodajući da bi se možda trebali oglašavati po principu "Dođite kod nas, samo još ne znamo kako ćete doći". (N. SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter