Dodijeljene turističke nagrade Zlatna koza

Dobitnici nagrade Zlatna koza
Dobitnici nagrade Zlatna koza

Županijska turistička zajednica danas je u rovinjskom hotelu Lone podijelila godišnje turističke nagrade Zlatna koza-Capra d'oro, i to za poseban doprinos u turizmu, inovativni proizvod, vizualne komunikacije, turistički proizvod i manifestaciju. Glavnu nagradu za poseban doprinos promociji turizma Istre dobili su Austrijanka Astrid Steharnig iz bečke agencije Team4Tourism te

obitelj Fernetich iz Brtonigle, vlasnici malog obiteljskog hotela i restorana San Rocco.

Prema mišljenju povjerenstva koje je odlučivalo o nagradama, Steharnig je zaslužila nagradu zbog povezivanja TZ-a Istre i njemačkog automobilskog diva BMW-a čija suradnja traje već dvije godine.

Odbojka privukla 62 tisuće posjetitelja

Tullio, Rita, Teo i Luana  Fernetich ove su godine proslavili deset godina rada svog luksuznog hotela koji je u više navrata proglašen najboljim malim hotelom u državi. Dugogodišnjim ustrajnim radom i ulaganjima, hotel San Rocco pretvorili su u jedinstveno turističko i gastronomsko mjesto, međunarodno priznato kao pojam šarma, izvornosti i tradicije koje podiže i vrijednost same destinacije.

U kategoriji manifestacije, odnosno događanja najboljim je proglašen svjetski turnir u odbojci na pijesku Swatch Beach Volley Major Series Poreč koji se u tom gradu odvijao početkom lipnja. Vrhunska produkcija, uzavrela atmosfera i jedinstveno iskustvo, kako za igrače, tako i za gledatelje, te nagradni fond od 80.000 dolara po turniru učinili su ovu seriju vrhunskim multimedijskim sportsko-zabavnim spektaklom.

U kategoriji vizualnih komunikacija nagradu je primila tvrtka Level52 digital media iz Rapca za promotivni film Cycling in Istria koji promovira cikloturizam u županiji. Ovaj je film sniman tijekom srpnja prošle  godine za potrebe Istarske razvojne turističke agencije u svrhu promocije MTB turizma u Istri.

Jedinstven i inovativan Adriatic

Rovinjska hotelska kuća Maistra primila je nagradu za svoj novoobnovljeni hotel Adriatic u kategoriji Inovativni proizvod. Riječ je o objektu koji nudi dimenziju autentičnosti, a jedinstvenost i gotovo muzejski značaj hotela  prezentira se u njegovoj impresivnoj zbirci umjetničkih djela koja broji preko stotinu radova raspoređenih u intimi 18 soba i zajedničkih prostorija hotela.

Najboljim turističkim proizvodom proglašen je Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola porečke hotelske kuće Valamar Riviera. Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj investiciji u Istri kojom su u potpunost obnovljeni svi kapaciteti na ovom otoku te je stvoren resort sa četiri zvjezdice. U ovoj je sezoni ostvario je više od 100.000 noćenja.

Prije same dodjele nagrada, okupljeni su se prisjetili i prerano preminule kiparice Beti Kranjčević, autorice skulpture Zlatne koze, čijem je suprugu uručena skulptura Zlatne koze. Također, TZ će  obitelji s troje male djece uplatiti i 5.000 kuna pomoći. (B. BAN; snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter