Dodijeljene nagrade natjecaja Istria Nobilissima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ovogodišnji natjecaj za kulturu i umjetnost Talijanske unije i tršcanskog Narodnog sveucilišta pristiglo je više radova negoli ranijih godina, a medu pobjednicima ima i pokoje novo ime. U kategoriji poezije na talijanskom jeziku prvu je nagradu dobila Rijecanka Laura Marchig, a drugu Puljanin Umberto Matteoni, dok su Claudio Geissa iz Kopra i Ivan Pavlov iz Umaga dobitnici posebnih priznanja.

Za poeziju na jednom od dijalekata talijanske nacionalne zajednice prvu je nagradu dobila Elvia Nacinovich iz Rijeke, drugu Libero Benussi (Rovinj), a posebno je priznanje pripalo Romini Floris iz Bala.

Najbolji prozni uradak na talijanskom bio je onaj Nelide Milani Kruljac (Pula), drugu je nagradu dobila Rosanna Bubola (Rijeka), a posebno je priznanje pripalo Mariju Schiavatu iz Rijeke. Za dijalektalnu prozu prva i druga nagrada nisu dodijeljene, dok je posebno priznanje pripalo Ester Sardoz Barlessi (Pula). Puljanin Vito Paoletic nagraden je za znanstvenolingvisticki esej. Drugonagradeni je Rovinjež Elia Benussi, dok su posebna priznanja pripala Aniti Forlani iz Vodnjana i Marini Kancijanic iz Rijeke.

U kategoriji kazališta prva nagrada nije dodijeljena, dok je drugoplasirana Roberta Dubac iz Buja. Posebna su priznanja pripala Sergiu Settominiju iz Kopra i Giuseppeu Rotti iz Umaga.

U kategoriji vizualnih umjetnosti, sekcija slikarstvo, skulptura i grafika, prvonagradena je Tanja Pecanic iz Umaga, Boris Herceg iz Rijeke dobitnik je druge nagrade, dok su posebne nagrade pripale Tei Paškov Vukojevic (Rijeka) i Silviji Cindric (Momjan). Annamaria (Bruna) Vidotto nagradena je za dizajn, primijenjenu umjetnost i ilustraciju, drugonagradena je Arnalda Bulva iz Samobora, a posebne su pohvale pripale Elidi Stubelj (Portorož) i Miriam Monica (Piran).

Za fotografiju je nagraden Egon Hreljanovic (Rijeka), a drugo je mjesto pripalo Luci Dessardu, takoder iz Rijeke. Rijecanin Ivor Hreljanovic dobio je pak posebno priznanje, kao i Umažanin Gianfranco Abrami. Alessandra Argenti Tremul nagradena je za kinematografsku umjetnost, video i televiziju, a drugoplasirana je Anna Apollonio, obje iz Kopra. Martino Šesnic iz Rijeke dobio je pak posebno priznanje. Za esej o kritici i povijesti kinematografije, videa i televizije nagraden je Puljanin Massimo Seppi.

U kategoriji kompozicije nije nagraden niti jedan rad, dok su za vokalnu ili instrumentalnu izvedbu nagradeni Alba Nacinovich (Rijeka), David Kumpare (Medulin), a posebna su priznanja dobili Samanta Stell, Anamarija Lovrecic i Chiara Juric iz Pule. Za esej o muzikologiji nagraden je Vlado Benussi iz Rovinja.

U kategoriji mladih za književnost nagrade su dobili Martina Sankovic (Rijeka), Martina Ivancic (Rovinj), Pamela Sirotic (Umag), Victoria Maria Savron (Buje), za glazbu Nicol Vidak (Labin), a za vizualne umjetnosti Lana Gržetic (Rijeka). Nicolo' Giraldi nagraden je u kategoriji gradana koji žive u Italiji, a porijeklom su iz Istre, Kvarnera ili Dalmacije. Što se novinarstva tice, prvonagradeni je Flavio Forlani iz Kopra, a drugu je nagradu dobio Dario Saftich iz Rijeke.


Podijeli: Facebook Twiter