Dodijeljene nagrade "Istria Nobilissima"

Giacomo Scotti
Giacomo Scotti

Nedavno su dodijeljene nagrade s 49. natječaja za umjetnost i kulturu Istria Nobilissima, koji svake godine organiziraju Talijanska unija i tršćansko Narodno sveučilište.

U kategoriji književnosti prvonagrađeni je Giacomo Scotti, bard književnosti talijanske nacionalne zajednice, i to za poeziju na talijanskom jeziku, dok je u kategoriji uradaka proze na talijanskom jeziku ili nekome od dijalekata nagrađen Libero Benussi. U kategorijama književnosti pohvale su ili priznanja dobili Vlado Benussi, Ivana Sissot i Tilli Forlani, kao i Tiziana Dabović, Lino Capolicchio i Marta Močinić. U kategoriji kazališta nagrada "Raniero Brumini" dodijeljena je Agati Tomšič i Elsi Fonda.

Nagradu "Romolo Venucci" u kategoriji vizualnih umjetnosti te priznanja u istoj kategoriji dobili su Laura Varljen Herceg, Dorian Mataija, Fulvia Grbac, Anesia Grkov Mervcich, Boris Baran i Bruno Bontempo, dok su posebna priznanja dobili Bruno Paladin, Tea Paškov Vukojević, Annamaria (Bruna) Vidotto, Luiza Štokovac i Jerko Gudac. U kategoriji filma, videa i televizije nagrađeni su Claudia Raspolič i Lorenzo Fattor, a u kategoriji glazbe nagradu "Luigi Dallapiccola" posebno priznanje dobio je Marin Premate.

U kategoriji mladih nagradu "Adelia Biasiol", koja nosi ime prema prerano preminuloj vodnjanskoj pjesnikinji, nagrade i priznanja dobili su Martina Ban i Martina Scalia, a posebna priznanja upućena su Daliji Cossetto i Chiari Gruber. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter