Dodijeljene nagrade Istria Nobilissima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanska unija u suradnji s tršcanskim Narodnim sveucilištem objavila je imena pobjednika ovogodišnjeg natjecaja za kulturu i umjetnost Istria Nobilissima.

Za poeziju na talijanskom jeziku nagraden je Giacomo Scotti, a drugonagradeni je Claudio Geissa iz Kopra. Posebna su priznanja dodijeljena Loretti Janko iz Rijeke te Isabelli Flego iz Kopra.

Laureat za dijalektalnu poeziju je Vlado Benussi iz Rovinja, a drugu je nagradu dobio Lino Capolicchio iz Galižane - novo ime na istarskoj književnoj sceni. Specijalno je priznanje pripalo Romini Floris iz Bala.

Za prozu na talijanskom jeziku nagradena je Elena Bulfon Fernetic, a iza nje se plasirala Ivana Sissot iz Brtonigle. Posebna su priznanja dobile Maria Sciolis i Graziella Ponis iz Rovinja te Rosanna Bubola iz Buja.

Za esej književne tematike prvonagraden je Libero Benussi iz Rovinja, a drugoplasirana je Rijecanka Marina Kancijanic. Posebna su priznanja primile Anita Pribanic i Noema Dekleva iz Rijeke.

Prva nagrada nije dodijeljena u kategoriji kazališnih tekstova, a drugonagradena je Agata Tomšic (Izola).

Niti u kategoriji slikarstva, skulpture i grafike nisu dodijeljene prva ni druga nagrada, a Bruno Paladin i Boris Herceg nagradeni su posebnim priznanjem.

Virgilio Giuricin laureat je u kategoriji dizajna, primijenjene umjetnosti i ilustracije, drugoplasirana je Miriam Monica (Piran), dok je posebno priznanje dobila Valentina Bassanese (Novigrad).

U kategoriji fotografije najbolji je bio Rijecanin Luca Dessardo, drugu je nagradu dobio Lucio Vidotto (Rijeka), dok su dobitnici posebnih priznanja David Licen (Portorož) i Rino Gropuzzo (Rijeka).

Prva nagrada nije dodijeljena niti u kategoriji kinematografske, video i televizijske umjetnosti, a Crt Brajnik (Kopar) dobio je ovdje drugu nagradu. U kategoriji kompozicije prva i druga nagrada nisu dodijeljene, a Roberto Haller iz Rijeke dobitnik je posebnog priznanja.

Anamarija Lovrencic iz Poreca dobila je prvu nagradu za glazbeni nastup, a drugoplasirana je Daniela Perosa. Posebna su priznanja pripala Paoli Radin i Josipu Nemetu te Ani Cuic Tankovic.

Prva i druga nagrada nisu dodijeljene niti u kategoriji glazbenih eseja. U ovoj je kategoriji posebno priznanje pripalo Puljanki Ladi Durakovic. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter