Dodijeljene nagrade Istria Nobilissima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Minulog vikenda u Piranu su dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima natjecaja za kulturu i umjetnost Talijanske unije Istria Nobilissima. U kategoriji književnosti prvonagradena je Laura Marchig, ravnateljica Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke i vrsna pjesnikinja, i to za poeziju na talijanskom jeziku, dok je drugu nagradu dobio Giacomo Scotti, jedan od najpoznatijih autora talijanske nacionalne zajednice.

Za poeziju na jednom od dijalekata talijanske nacionalne zajednice nagradeni su Rovinjež Libero Benussi (prva nagrada), dok je drugo mjesto pripalo Lidiji Delton iz Vodnjana. Posebna priznanja dobile su Baljanka Romina Floris i Puljaka Ester Sardoz Barlessi.

Umirovljena pulska sveucilišna profesorica Nelida Milani Kruljac nagradena je za prozu na talijanskom jeziku, a drugi u toj kategoriji je Silvio Forza, inace direktor izdavacke kuce Edit, dok su posebna priznanja pripala Roberti Dubac iz Umaga i Mariju Schiavatu, Vodnjancu nastanjenome u Rijeci.

U kategoriji gradana Italije koji su rodom vezani za istarsku ili primorsko-goransku te dalmatinsku regiju nagradeni su Nicolo' Giraldi te Doriana Segnan. Prva i druga nagrada "Raniero Brumini" u kategoriji kazališta za kazališne tekstove nisu dodijeljene, a priznanja su dobili Giuseppe-Pippo Rota i Carla Konta. U kategoriji vizualnih umjetnosti nagrada "Romolo Venucci" pripala je Brunu Paladinu (prva) i Luki Stojnicu (druga), a nagrade i priznanja dobili su i Lucilla Micheli Marušic, Tea Paškov Vukojevic, Daria Vlahov Horvat, Miriam Monica, Edda Traven, Irene Mestrovich, Egon Hreljanovic, Ivor Hreljanovic, Luca Dessardo, Sergio Gobbo, Dorian Mataija i Roberta Cristal.

U kategoriji glazbe nagradeni su Vlado Benussi, Dario Bassanese, ?eni Dekleva Radakovic, Samanta Stell i Neven Stipanov. Što se tice književnosti za mlade, u kategoriji koja nosi ime prerano preminule pjesnikinje Adelije Biasiol, nagrade su dobili Vita Valenti, Mia Dellore, Francesca Frlic, Manuel Šavron i Valentino Blasina.Z a kinematografiju i televizijsku umjetnost nagraden je Crt Brajnik. U kategoriji novinarstva, nagrade "Paolo Lettis" nisu dodijeljene.


Podijeli: Facebook Twiter