Dodijeljene nagrade HTZ-a Zlatna penkala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za objavljene tekstove na temu hrvatskog turizma u inozemnim medijima sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku nagradom Zlatna penkala nagrađeno 35 stranih novinara.

Riječ je o nagradi koju već deset godina za najuspješnije reportaže u stranim tiskanim medijima, televiziji i na radiju u protekloj godini dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica.

Na svečanoj dodjeli šibensko-kninski župan Goran Pauk, kao domaćin ovogodišnjeg događanja, istaknuo je da su pisanja turističkih novinara u stranom tisku najbolja promocija Hrvatske kao turističke destinacije.

Podsjetio je na ljepote Šibensko-kninske županije, s dva nacionalna parka, brojnim otocima i prekrasnim morem, izrazivši nadu da će ovogodišnji dobitnici nagrade za vrijeme svog boravka u ovom kraju u njima uživati.

Zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić na sinoćnjoj je svečanosti podsjetio da je pisanje o hrvatskim ljepotama u svjetskim medijima važno zbog činjenice da strani gosti imaju 90 posto udjela u hrvatsko turizmu.

Budući da je riječ o neplaćenim reportažama, slike koje one donose o Hrvatskoj odlična su reklama destinacije, naveo je Ivičić.

Grand prix Zlatna penkala, za tekstove koji su se najviše dojmili žiri, dobili su francuska novinarka Sophie Massalovitch te litavski novinar Ignas Krpavicius. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter