Dodijeljene glazbene nagrade NRJ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kendji Girac, Stromae i Daft Punk od frankofonskih umjetnika te Pharrell Williams, Sia i One Direction od međunarodnih, glavni su dobitnici 16. dodjele glazbene nagrade NRJ organizirane u subotu u Cannesu, u Francuskoj.

Stromae je nakon dvaju trofeja 2013. ove godine dobio "počasnu nagradu" budući da nije nagrađen u dvjema kategorijama u kojima je bio nominiran (video klip i frankofonski umjetnik godine). Belgijski pjevač je zahvalio publici jednom od svojih neobičnih pjesama "Svi su isti" koju je otpjevao bez instrumentalne pratnje, uz četiri vokala, kao što inače čini na završetku svojih koncerata. I Lenny Kravitz, koji je također došao u Cannes, dobio je počasnu nagradu. Kendji Girac, zadnji pobjednik televizijskog šoa Najljepši glas (The Voice), kojega je prvi album izašao u rujnu postigao velik uspjeh na tržištu, proglašen je "otkrićem" godine, a njegova pjesma "Color Gitano" "pjesmom godine".

Skupina Daft Punk je nagrađena u kategoriji "frankofonska skupina/duet godine". M. Pokora, najnagrađivaniji umjetnik u povijesti dodjele nagrade NRJ ugrabio je naslov najboljeg umjetnika godine Stromaeu i Davidu Guetti. Najboljom frankofonskom umjetnicom godine proglašena je Tal, i to drugu godinu zaredom.

Na međunarodnoj razini, popularni muški britanski sastav One Direction također je drugu godinu zaredom proglašen "međunarodnom skupinom/duetom godine" a Pharrell Williams "međunarodnim umjetnikom godine". Australka Sia je pak osvojila dvije nagrade, za "međunarodnu pjesmu godine" (za "Chandelier") i nagradu za "međunarodnu umjetnicu godine". Deset od jedanaest nagrada dodijeljeno je na temelju glasova publike koja je od početka studenoga do početka prosinca mogla glasovati putem internetskih stranica televizije TF1 i radija NRJ. Za pjesmu godine na francuskom jeziku publika je mogla glasovati putem SMS-ova i telefona tijekom emisije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter