Dodijeljen 21 certifikat pulskim OPG-ovima

Zrakoplov tipa Kodiak prevozi 10 osoba
Zrakoplov tipa Kodiak prevozi 10 osoba

U organizaciji Tržnice d.o.o. Pula i Grada Pule u subotu je na  Narodnom trgu u Puli održana prigodna svečanost na kojoj je certifikat "Proizvod hrvatskog seljaka" dobilo 21 obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Riječ je uglavnom o manjim proizvođačima koji u okolici Pule uzgajaju voće i povrće, a prodaju ga na štandovima pulske zelene tržnice.

Certifikate su dobili OPG-i Kristijan Božić - Pomer, Robert Peruško - Banjole, Loredana Mirković - Pula, Ornela Jurcan - Vintijan, Erman Vorkapić Manuela - Pula, Borika Petrović - Pula, Drenjina Juras - Šišan, Snježana i Lučano Šikić - Pula, Bruno Dobrović - Pula, Violeta Smailagić - Pula, Ana Juričić - Pazin, Tanja Mališević - Jadreški, Mirković Capar Ksenija - Valmade, Stancija Kumparička - Cukuni, Laganic Tarcizio - Kaldir, Ivan Košara - Pula, Sandi Zohil - Pomer, Zlata Laginja - Ližnjan, P.O. Agro Pin - Pula, Sandi Vidulin - Pula i P.O. Vidulin 2 - Pula.

Samo domaće

Puljani koji će željeti provjeriti kvalitetu njihove sezonske ponude na štandovima pulske tržnice potragu će znatno olakšati činjenica da se takvi proizvođači najjednostavnije "prepoznaju" po istaknutim certifikatima, ali i po stolnjacima na kojima je naznačeno da je riječ o certificiranim proizvođačima koji nude proizvode hrvatskog seljaka.  


OPG-i pod nadzoromom

Svaki OPG koji se prijavi za izdavanje Certifikata, prolazi nadzor Komisije, a nadzori i kontrole obavljaju se u suradnji sa Savjetodavnom službom. Ove godine ukupno 21 OPG-a će dobiti certifikat, a svake se godine interes za ovu manifestaciju povećava. Jedan od ciljeva manifestacije je i privući mlade da se počnu baviti poljoprivredom, a neki od lokalnih OPG-a ulažu i dodatnu energiju stvarajući nove ideje kako bi predstavili mladima rad u poljoprivredi i animirali ih za bavljenje tom djelatnošću.

Podijeljeno 350 porcija Proljetne padele

Priča o certifikatima i domaćim proizvođačima voća i povrća ne bi bila kompletna da se u nju nisu "upetljali" Budimir Žižović - Žižo i RockCafe gastro tim, i to na način koji je njima svojstven. Posjetiteljima, kojih jučer nije manjkalo, pripremili su Proljetnu padelu za čije je pripravljanje utrošeno 25 kilograma krumpira, 25 kilograma graška, 15 kilograma kapule i dva kilograma češnjaka, a sve te namirnice su proizvedene na njivama lokalnih OPG-a. Da ne ostane sve samo na povrću, Proljetna padela je "pojačana" sa šest kilograma domaćih istarskih kobasica tako da je gotovo 350 porcija planulo za tili čas. Zvučnu kulisu kreirali su dečki iz grupe "In vino veritas". (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter